Jeg er veldig begeistret for salmalaks og bruker det ganske ofte. Som regel blir det at jeg lager sashimi, men det er jo greit å variere litt. Denne gangen laget jeg en slags variasjon/ blanding av sashimi og vanlig stekt laks. Den fikk bare såvidt møte pannen og ble litt stekt utenpå, men var fortsatt rå inni.
Ingredienser
1 stykke salmalaks
asparges
1 rød chili uten frø
1 hvitløk
Salat
salt og pepper
valmuefrø
Fremgangsmåte:
Surr alle grønnsakene i pannen til de er ferdige
Skjær salmaen i litt tykke skiver, litt tykkere enn om den skulle brukes til sashimi
Krydre med salt og pepper
Sett opp varmen på full guffe og sleng i bitene og ta dem ut igjen med det samme (bare noen sekunder i pannen)
Da er de fortsatt rå inni, men har fått en liten skrpe utenpå
Legg grønnsakene på tallerkenen
Fordel salmalaksen over grønnsakene
Velbekomme!