Indrefilét med pastinakkpuré

 

indrefilet1

Når jeg lager middag i helgene lager jeg helst fisk, men innimellom er det godt med en kjøttmiddag også. Hvis jeg spiser kjøtt er det som regel filét, og denne gangen var ikke noe unntak. Kjøpte indrefilét fra Jacobs utvalgte.Velsmakende, mør og bra filét, helt renskåret så jeg slapp å skjære bort hinner og sener som jeg som regel må. Dette var et lite stykke siden jeg bare skulle lage det til meg selv, så jeg stekte kjøttet i pannen. Hvis jeg har et større stykke så steker jeg det i ovnen med steketermometer. Blir kjøttet for mye stekt blir det tørt, smakløst og uspiselig.

Jeg har fått veldig sansen for pastinakk, så jeg valgte det som tilbehør til filéten, og laget den på akkurat samme måte som jeg pleier:

Ingredienser pastinakkpuré:

2 pastinakk

1 -2 gulrøtter

1/2 rødløk

1 rød chili uten frø

4-5 fedd hvitløk

salt og pepper

1 ss smør

Fremgangsmåte:

indrefilet2 

Skjær alle grønnsakene i terninger.

Kok mørt i lettsaltet vann

Mos med en stavmikser

Tilsett smør

Smak til om det trengs mer krydder

Tilbehør:

Siden jeg var alene var det ikke så mye tilbehør som trengtes, så jeg fant bare frem noe fra kjøleskapet som jeg surret i pannen mens indrefiléten hvilte før servering.

1/2 rødløk

3 aspargestopper

3-4 cherrytomater delt i to

indrefilet3

Saus:

Jeg smeltet litt sukker i pannen

Tilsatte 2-3 ss balsamicoeddik, 2 ss vann og litt oksekraft (Jacobs)

La det surre litt og smak til

Servering:

Legg pastinakkpuré på tallerkenen

Legg skiver av filét oppå

Fordel grønnsakene rundt

Hell til slutt sausen rundt det hele.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *