Jeg har sagt det tidligere og jeg sier det igjen: Jeg elsker torsk, det er min favorittfisk hvis den er fersk og akkurat passe tilberedt. “Problemet” med å spise mye torsk er jo at det kan bli kjedelig hvis man skal lage det på samme måte hver gang. Så det prøver jeg altså å unngå. Jeg bruker mange oppskrifter jeg finner på Godfisk, men også oppskrifter fra andre matbloggere. Denne oppskriften har jeg funnet på Godfisk, men jeg har gjort flere endringer. Jeg har for eksempel brukt rømme i stedet for fløte og jeg har tilsatt sitronsaft, paprika, sjalottløk og persille. Godt ble det i alle fall, kjempegodt!
Ingredienser:
500 g fersk torskefilét
En neve vellagret ost (jeg brukte Port Salut)
1 ss grov dijonsennep
2 ss rømme eller fløte
saft av 1/2 sitron
2 ss finklippet gressløk eller finhakket vårløk
1 finhakket sjalottløk
1 neve kruspersille
Tomatsalat:
2-3 store tomater
1 neve frisk basilikum eller persille
1/2 gul paprika
1 finhakket kinesisk hvitløk
Olivenolje
Havsalt
Nykvernet pepper
Tilberedning:
Sett stekeovnen på 180 grader
Skjær fisken i serveringsstykker og legg den i et smurt ildfast fat
Dryss på salt og pepper
Bland sammen rømme, ost, sennep, gressløk, kruspersille og sjalottløk
Fordel blandingen på fisken
Bak fiisken i ovn ca 10-12 minutter (NB! Ikke for lenge)
Skjær tomatene i skiver og legg dem på et smurt ildfast fat
Dryss over salt, nykvernet pepper og de andre ingrediensene
Bak dem i ovnen ca 10 minutter
Jeg serverte dette med linser, men man kan selvsagt bruke pasta, ris, poteter eller annet tilbehør også
Anretning:
Legg et par skjeer linser på tallerkenen
Legg tomatene oppå linsene
Til slutt plasserer du fisken på toppen
Bon Apetitt!