Røkelaks med posjert egg og basilikumolje

Røkelaks er både anvendelig og godt, bare man får tak i den rette, noe som kan by på problemer. Jeg er kresen på røkelaks og må innrømme at jeg har kastet mange pakker med røkelaks opp gjennom årene. For tørr, for salt, for smakløs er ord som beskriver mye av røkelaksen i butikkene synes jeg. Men heldigvis finnes det unntak, røkelaksen til Brødrene Skogen i Engelsviken er selvsagt i en klasse for seg, og Jeløy fisk og vilt har en som også er bra. Pakkene med varemerket Troll er utmerket, de produseres også i Engelsviken og jeg har i alle fall funnet dem på Ultra. Bor man i Oslo har man jo mye bedre utvalg.

Denne forretten fant jeg på en kveld jeg hadde en del god røkelaks til overs, den ble virkelig deilig. Tar ikke så lang tid heller hvis man kutter ut den hjemmelagde basilikumoljen og butterdeigsstengene.

Ingredienser:

Røkelaks

God salat

1/4 purre, finhakket

Cherrytomater

1 egg per person

God olivenolje

Basilikum

Fremgangsmåte:

Kutt opp grønnsakene og legg dem midt på tallerkenen

Legg røkelaksen rundt grønnsakene så det ser ut som en pakke, men åpent på toppen

forundring1

Lag 1 posjert egg per person og legg på toppen. Her finner du oppskrift på hvordan man lager posjerte egg

forundring4

Basilikumolje

Bland basilikum, olje og litt havsalt med en stavmikser el.l.

Drypp det rundt kanten på tallerkenen

Butterdeigsstenger

Del en eller flere butterdeigsplater i tynne strimler

Vri litt på dem

Pensle med sammenpisket egg

Dryss på valmuefrø el.l.

Stekes midt i ovnen 5-6 min til de har fått farge

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.