For noen år siden laget jeg ofte pai, da som regel tunfiskpai, men så ble det på en måte bortglemt. Da jeg så at Trine hadde oppskrift på kyllingpai fikk jeg lyst til å lage det igjen. Det passet bra med pai siden mannen min skulle sette ut båten denne kvelden og det var usikkert når han kunne innta middagen. Og pai er jo som kjent like god både varm og kald.
Jeg brukte Trines oppskrift til paiskallet, men fyllet laget jeg min egen vri på. Da jeg laget pai tidligere ble bunnen ofte for bløt, men det skjedde ikke med denne paien. Det ble sprøtt og godt slik det skal være.
Ingredienser til paiskallet:
3 dl hvetemel
125 g smør
2 ss kaldt vann
litt salt
Fremgangsmåte paiskall:
Kjør ingrediensene i kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig
Sett deigen i kjøleskapet noen minutter
Trykk deretter deigen ut i en paiform
Prikk bunnen med en gaffel
Sett formen i kjøleskapet 15-20 minutter
Forstek skallet i ovn på 200-225 grader i 10-12 minutter
Ingredienser fyll:
2 løk i skiver
2 kinesiske hvitløk, hakket
1 rød chili uten frø, hakket
1/2 grønn eller gul squash
2 store tomater i skiver
1 pk fersk mozarella
3-4 kyllingbryst eller kjøtt av 1/2 kylling
Hakkede friske urter, for eksempel basilikum, estragon og rosmarin
Havsalt
Hvitløkpepper
4 egg
1 boks creme fraiche
Revet ost, f.eks. blanding av mozarella og cheddar
Fremgangsmåte:
Surr løk, hvitløk og chili mykt i olje
Surr squashen myk i olje
Legg grønnsakene på husholdningspapir slik at oljen trekkes ut
Skjær kyllingfiletene i skiver eller biter og stek dem lett eller plukk kjøttet av ferdiggrillet kylling
Legg grønnsakene opp i paiskallet
Legg på tomatskiver så det dekker grønnsakene
Legg mozarella over tomatene og dryss over hakkede urter
Dryss havsalt og pepper over
Bland egg og creme fraishe og tilsett hakkede urter, salt og pepper
Slå eggeblandingen over fyllet
Dryss revet ost på toppen
Stekes i ovn på 200 grader i ca 40 minutter til eggeblandingen har stivnet
Jeg serverte paien med salat og en saus jeg laget av:
1/2 boks creme fraishe
Litt majones
2 ts dijonsennep med honning
hakkede urter
litt salt