Pai med kylling og mye annet godt

For noen år siden laget jeg ofte pai, da som regel tunfiskpai, men så ble det på en måte bortglemt. Da jeg så at Trine hadde oppskrift på kyllingpai fikk jeg lyst til å lage det igjen. Det passet bra med pai siden mannen min skulle sette ut båten denne kvelden og det var usikkert når han kunne innta middagen. Og pai er jo som kjent like god både varm og kald.

Jeg brukte Trines oppskrift til paiskallet, men fyllet laget jeg min egen vri på.  Da jeg laget pai tidligere ble bunnen ofte for bløt, men det skjedde ikke med denne paien. Det ble sprøtt og godt slik det skal være.

Ingredienser til paiskallet:

3 dl hvetemel

125 g smør

2 ss kaldt vann

litt salt

 

Fremgangsmåte paiskall:

Kjør ingrediensene i kjøkkenmaskin til det blir en smidig deig

Sett deigen i kjøleskapet noen minutter

pai1

Trykk deretter deigen ut i en paiform

Prikk bunnen med en gaffel

pai2

Sett formen i kjøleskapet 15-20 minutter

Forstek skallet i ovn på 200-225 grader i 10-12 minutter

 

Ingredienser fyll:

2 løk i skiver

2 kinesiske hvitløk, hakket

1 rød chili uten frø, hakket

1/2 grønn eller gul squash

2 store tomater i skiver

1 pk fersk mozarella

3-4 kyllingbryst eller kjøtt av 1/2 kylling

Hakkede friske urter, for eksempel basilikum, estragon og rosmarin

Havsalt

Hvitløkpepper

4 egg

1 boks creme fraiche

Revet ost, f.eks. blanding av mozarella og cheddar

 

Fremgangsmåte:

Surr løk, hvitløk og chili mykt i olje

Surr squashen myk i olje

Legg grønnsakene på husholdningspapir slik at oljen trekkes ut

Skjær kyllingfiletene i skiver eller biter og stek dem lett eller plukk kjøttet av ferdiggrillet kylling

Legg grønnsakene opp i paiskallet

Legg på tomatskiver så det dekker grønnsakene

pai3

Legg mozarella over tomatene og dryss over hakkede urter

Dryss havsalt og pepper over

Bland egg og creme fraishe og tilsett hakkede urter, salt og pepper

Slå eggeblandingen over fyllet

pai4

Dryss revet ost på toppen

Stekes i ovn på 200 grader i ca 40 minutter til eggeblandingen har stivnet

Jeg serverte paien med salat og en saus jeg laget av:

1/2 boks creme fraishe

Litt majones

2 ts dijonsennep med honning

hakkede urter

litt salt

pai6

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *