Siden jeg har fått ny Kitchenaid synes jeg det er blitt mye morsommere å bake, spesielt synes jeg det er gøy å bake noe med gjærdeig. Og denne prinsessekaken smakte utmerket.
Ingredienser:
2 1/2 dl melk
25 g gjær
75 g margarin
60 g sukker
1 ts malt kardemomme
500 g hvetemel
Fyll:
5 ss temperert smør
3 ss sukker
1 ts malt kanel
2 dl rosiner
2 1/2 dl vaniljekrem
melis
1 egg til pensling
Fremgangsmåte:
Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.
Rør ut gjæren i væsken.
Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjøkkenmaskin.
Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.
Rør sammen smør, sukker og kanel.
Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).
Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 24 cm i diameter. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.
Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.
Smør på smørblandingen og dryss på rosinene.
Rull sammen deigen til en fin pølse.
Skjær ca. 8 like store biter av rullen.
Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.
Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.
Sett til etterheving i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.
Avkjøl kaken og ha på litt melisglasur.