Jeg baker ikke så ofte vanlig brød, men jeg har jo fått min kjære Kitchenaid og da er det mer gøy å bake så i går ville jeg bake vanlig brød igjen.
Jeg egynte å lete etter oppskrifter, men det var vanskelig å finne noen fristende. Jeg fant mange oppskrifter på surdeigsbrød, men det hadde jeg ikke muligheten til å lage der og da. Lette også i alle matbloggene jeg følger, men fant ikke noe særlig, bortsett fra på en. Jeg kopierte oppskriften, men glemte å merke meg på hvilken blogg jeg hadde funnet den.
Ingredienser:
6 dl vann
600 g hvetemel
120 g fin sammalt hvete
120 g grov sammalt hvete
60 g havregryn (det hadde jeg ikke så jeg tok litt mer grov sammalt hvete i stedet)
2 ss lønnesirup
15 g salt
25 g gjær
150 g raspet gulrot
Fremgangsmåte:
Varm litt av vannet til ca 35 grader
Rør gjæren ut i vannet
Bland alle ingrediensene med unntak av gulrøttene i bakebollen
Kjør deigen på sakte fart i ca 10 minutter (jeg lot maskinen gå på 2)
Tilsett de raspede gulrøttene
Kjør videre til gulrøttene er blandet jevnt i deigen, 5-6 minutter
Sett deigen til heving 1-1 1/2 time
Ta deretter deigen ut på bakebordet og del den i 2 like deler
Form emnene til to pølser
Legg emnene i brødformer, men pass på at formen ikke er full
Skjær noen snitt på toppen
Etterhev til ca dobbelt størrelse, 30-40 minutter
Bland egg og vann og pensle brødene
Stek brødene midt i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter
Du sjekker at de er ferdige ved å banke i bunnen av brødene. Når du hører en hul lyd er brødene ferdige.