Nydelig gulrotbrød

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg baker ikke så ofte vanlig brød, men jeg har jo fått min kjære Kitchenaid og da er det mer gøy å bake så i går ville jeg bake vanlig brød igjen.

kitchenaid

Jeg egynte å lete etter oppskrifter, men det var vanskelig å finne noen fristende. Jeg fant mange oppskrifter på surdeigsbrød, men det hadde jeg ikke muligheten til å lage der og da. Lette også i alle matbloggene jeg følger, men fant ikke noe særlig, bortsett fra på en. Jeg kopierte oppskriften, men glemte å merke meg på hvilken blogg jeg hadde funnet den.

Ingredienser:

6 dl vann

600 g hvetemel

120 g fin sammalt hvete

120 g grov sammalt hvete

60 g havregryn (det hadde jeg ikke så jeg tok litt mer grov sammalt hvete i stedet)

2 ss lønnesirup

15 g salt

25 g gjær

150 g raspet gulrot

 

Fremgangsmåte:

Varm litt av vannet til ca 35 grader

Rør gjæren ut i vannet

Bland alle ingrediensene med unntak av gulrøttene i bakebollen

Kjør deigen på sakte fart i ca 10 minutter (jeg lot maskinen gå på 2)

Tilsett de raspede gulrøttene

Kjør videre til gulrøttene er blandet jevnt i deigen, 5-6 minutter

Sett deigen til heving 1-1 1/2 time

brød1

Ta deretter deigen ut på bakebordet og del den i 2 like deler

Form emnene til to pølser

Legg emnene i brødformer, men pass på at formen ikke er full

Skjær noen snitt på toppen

Etterhev til ca dobbelt størrelse, 30-40 minutter

Bland egg og vann og pensle brødene

Stek brødene midt i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter

Du sjekker at de er ferdige ved å banke i bunnen av brødene. Når du hører en hul lyd er brødene ferdige.

brød2

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *