Super laksetartar

salma 057

En kveld skulle jeg egentlig ha laget sushi. Jeg kjøpte inn det jeg trengte, men sushiris visste jeg at jeg hadde i skapet. Jada, hvem hadde stjålet den da? Jeg lette og lette, alle matskap ble endevendt, men sushirisen var forsvunnet!  Gadd ikke gå i butikken så da måtte jeg finne på noe annet. Og dermed fant jeg ut at det var lenge siden jeg hadde laget laksetartar, og hvorfor ikke lage det igjen – på en annerledes måte enn tidligere. Og dermed satte jeg i gang og resultatet ble helt supernydelig. Denne MÅ dere bare prøve folkens !

Ingredienser til 4 personer:

1 sjalottløk, finhakket

1/2 fennikel, finhakket

1 vårløk, finhakket

1/2 rød chili, finhakket

1 liten neve koriander, finhakket

saft og skall av 1 lime (kun det grønne av skallet)

4 ss GOD olivenolje

havsalt

pepper

evt 1 –2 ss creme fraishe

ca 250 g salmalaks, finhakket

 

Fremgangsmåte:

Finhakk ingrediensene som nevnt over

salma 039

salma 043

salma 041

Bland det hele sammen

salma 044

Form “burgere” og legg på tallerkenen eller oppå en skive brød

salma 046

Legg en eggeplomme på toppen slik det gjøres på beef tartar

salma 058

Ta gjerne litt soyasaus rundt

Kan brukes som forrett, lunchrett eller hva man ønsker. Smaker nydelig.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *