En kveld skulle jeg egentlig ha laget sushi. Jeg kjøpte inn det jeg trengte, men sushiris visste jeg at jeg hadde i skapet. Jada, hvem hadde stjålet den da? Jeg lette og lette, alle matskap ble endevendt, men sushirisen var forsvunnet! Gadd ikke gå i butikken så da måtte jeg finne på noe annet. Og dermed fant jeg ut at det var lenge siden jeg hadde laget laksetartar, og hvorfor ikke lage det igjen – på en annerledes måte enn tidligere. Og dermed satte jeg i gang og resultatet ble helt supernydelig. Denne MÅ dere bare prøve folkens !
Ingredienser til 4 personer:
1 sjalottløk, finhakket
1/2 fennikel, finhakket
1 vårløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1 liten neve koriander, finhakket
saft og skall av 1 lime (kun det grønne av skallet)
4 ss GOD olivenolje
havsalt
pepper
evt 1 –2 ss creme fraishe
ca 250 g salmalaks, finhakket
Fremgangsmåte:
Finhakk ingrediensene som nevnt over
Bland det hele sammen
Form “burgere” og legg på tallerkenen eller oppå en skive brød
Legg en eggeplomme på toppen slik det gjøres på beef tartar
Ta gjerne litt soyasaus rundt
Kan brukes som forrett, lunchrett eller hva man ønsker. Smaker nydelig.