Ensalada Caprese er den kjente salaten med tomater og mozarella, og jeg er veldig glad i denne salaten. Men noen ganger er det gøy å lage en ny vri på det som finnes, og i går eksperimenterte jeg altså litt. Hovedingrediensene måtte jo være med, men i tillegg tilsatte jeg noen andre ingredienser.
Den “ekte” capresesalaten kjenner vi slik:
Ingredienser på min variasjon:
Mozarellaost
Cherrytomater
Hakket basilikum
Hakket sitronmelisse
Flytende honning
Ristede pinjekjerner
Strimlet agurk (julienne)
Balsamicoeddik
Sitronolje
Fremgangsmåte:
Del mozarella og cherrytomater i terninger og dander på en tallerken
Hakk basilikum og sitronmelisse og legg over
Hell litt flytende honning over
Dandér deretter ristede pinjekjerner og agurk julienne rundt
Drypp dressing av balsamicoeddik og sitronolje over
Salaten ble deilig, honningen ga en sødme som passet veldig bra.