Torsketunger med trøffelpoteter

Noen vil sikkert rynke på pannen når de ser ordet torsketunger, mens andre vil slikke seg om munnen. For min egen del så elsker jeg disse tungene av hele mitt hjerte. Det er rett og slett noe av det beste jeg vet! Når jeg finner dem i fiskedisken i januar er jeg lykkelig rett og slett. Problemet er bare at jeg spiser så forferdelig mye når jeg lager dem, jeg blir nesten syk av det. Jeg kan bare ikke stoppe.
I går tilberedte jeg tungene slik jeg alltid gjør, men jeg endret på tilbehøret i forhold til tidligere.
Det første man må gjøre er å vaske og renske torsketungene. Se etter at det ikke er ben i dem.

Ingredienser torsketunger

1 kg torsketunger
Salt
Sitronpepper
2 egg
Griljermel/brødrasp
Rømme
Meierismør

Tilberedning torsketunger:

Ta de rensede torsketungene over på kjøkkenpapir og tørk over dem
Salt og pepre
Vend dem først i sammenpisket egg og deretter i griljermel
Stek dem i meierismør, først i relativt varm panne så de blir lekkert brune og etterstek ved lavere varme 10-15 minutter

Ingredienser trøffelpoteter

Ca 1/2 kg mandelpoteter
1 ss god olivenolje
1 ss trøffelolje
5 eggeplommer
Salt og pepper

Tilberedning trøffelpoteter

Del potetene i terninger og kok de myke
Damp dem så de er helt tørre
Mos dem med en gaffel eller lignende
Rør inn oljene
Tilsett et egg om gangen og rør godt mellom hver gang
Tilsett salt og pepper etter smak
Ta litt cheddarost på toppen
Ta potetene over i et ildfast fat og stek i ovnen ca 20 min til det begynner å bli litt brunt på toppen

Ingredienser sitron- og rømmedressing:

1/2 boks rømme
Revet skall og saft av 1/2 sitron
Hakkede urter etter ønske
Litt sukker
Salt og pepper

Tilbehør:

Jeg serverte lettkokte gulerøtter og sukkererter, dvs at de såvidt fikk et oppkok og var helt crispy ved servering. Etter at de var ferdige tilsatte jeg litt olivenolje  og ristet på kjelen. På den måten blir grønnsakene blanke og det ser lekkert ut.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.