Hoisinsaus er en tykk kinesisk soyasaus som brukes til marinering, som tilbehør til kjøtt/kyllingretter eller som smaksforsterker i gryteretter etc. Den finnes i de fleste dagligvareforretninger.
Denne kyllingretten smaker veldig godt og er blitt en gjenganger her i huset.
Ingredienser:
1/2 boks hoi sin sauce
1 boks cherrytomater
Kyllingfilet delt i mindre biter
1 løk
5 hvitløkfedd
1 rød chili uten frø
Litt tomatpurè
Soyasaus
Hakket basilikum
Salt, pepper, cayennepepper og chilipulver etter smak
Chilinudler
Litt agurk julienne til pynt (må jo prøve mitt nye juliennejern)
Fremgangsmåte:
Tomatsausen:
Surr løk, hvitløk og chili så det blir mykt og blankt
Tilsett boksen med tomater, soyasaus og litt tomatpuré og la det koke på svak varme 30-40 minutter
Tilsett en neve hakket basilikum
Krydre etter smak
Kyllingen:
Hell 1/2 boks hoi sin sauce i en bolle og legg i kyllingen. Pass på at all kyllingen er dekket av sausen.
La dette marinere i kjøleskapet et par timer og vend på kyllingen innimellom
Ha olivenolje i pannen
Legg i kyllingfiléeten og la den surre noen minutter
Tilsett marinaden og la det surre videre til mesteparten har kokt inn
Jeg brukte chilinudler til denne retten, men man kan selvsagt bruke det man har lyst til.
Anretning:
Legg passende mengde tomatsaus på tallerkenen og pass på at du får med hele cherrytomater
Legg chilinudler oppå sausen
Til slutt danderes kyllingfiléten oppå nudlene
Pynt med det du måtte ønske, jeg har altså pyntet med agurk julienne
>Der fikk du meg til å bytte meny for morgendagen. Dette så kjempegodt ut. Jeg trenger jo ikke skrive egen matblogg når du allerede gjør en så god jobb!
>Takk for koselig kommentar, Ingunn! Ja, retten ble kjempegod. Morsomt å bare prøve noe man ikke vet hva er og så bare oppstår det noe som smaker kjempegodt.
Egen matblogg er gøy. Den var egentlig bare ment for datteren min, men så er det mange andre som har funnet den også. Sånt er jo motiverende. Anbefaler egen matblogg på det varmeste.