Gazpacho

Jeg er veldig glad i gazpacho og lager det rett som det er om sommeren. Det er bare å tilsette flere ingredienser og/ eller fjerne noen etter som man liker.

  • 1 boks tomater
  • ½ agurk (skrelt)
  • 1 liten løk
  • 2-3 hvitløkfedd eller etter smak
  • 1 rød paprika (for den som ikke er allergisk)
  • 2 skiver loff uten skorpe
  • 2 ss sherryeddik
  • 1 ts sukker
  • 2 ss god olivenolje
  • ½ liter vann
  • Grønnsaksbuljongterning(er)
  • 1 ”dæsj” Worcestershiresaus (kan sløyfes)
  • salt, pepper

Løs opp buljongen i vannet og legg brødet i bløt i buljongvannet.

Ha alle ingrediensene opp i foodprosessoren og kjør til det blir en tykk suppe.

Spe evt med mer vann til konsistensen blir passe.

Sjekk om det trengs mer krydder.

Sett den kaldt til den skal serveres. Den skal være ordentlig avkjølt!

Ved servering setter du frem små skåler som for eksempel inneholder:

Skrelt agurk i bitte små terninger

Tomater skåret i små terninger

Rå løk i små terninger

Brødkrutonger

Paprika i små terninger

Hardkokt egg i små terninger

Hver enkelt forsyner seg med det de ønsker av tilbehøret og blander i suppen.

Suppen kan også serveres uten tilbehøret, men det er mye bedre og virker mer raffinert om du har dette tilbehøret!


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.