Jeg er veldig glad i gazpacho og lager det rett som det er om sommeren. Det er bare å tilsette flere ingredienser og/ eller fjerne noen etter som man liker.
- 1 boks tomater
- ½ agurk (skrelt)
- 1 liten løk
- 2-3 hvitløkfedd eller etter smak
- 1 rød paprika (for den som ikke er allergisk)
- 2 skiver loff uten skorpe
- 2 ss sherryeddik
- 1 ts sukker
- 2 ss god olivenolje
- ½ liter vann
- Grønnsaksbuljongterning(er)
- 1 ”dæsj” Worcestershiresaus (kan sløyfes)
- salt, pepper
Løs opp buljongen i vannet og legg brødet i bløt i buljongvannet.
Ha alle ingrediensene opp i foodprosessoren og kjør til det blir en tykk suppe.
Spe evt med mer vann til konsistensen blir passe.
Sjekk om det trengs mer krydder.
Sett den kaldt til den skal serveres. Den skal være ordentlig avkjølt!
Ved servering setter du frem små skåler som for eksempel inneholder:
Skrelt agurk i bitte små terninger
Tomater skåret i små terninger
Rå løk i små terninger
Brødkrutonger
Paprika i små terninger
Hardkokt egg i små terninger
Hver enkelt forsyner seg med det de ønsker av tilbehøret og blander i suppen.
Suppen kan også serveres uten tilbehøret, men det er mye bedre og virker mer raffinert om du har dette tilbehøret!