Dette suppebrødet fikk jeg inspirasjon til på God morgen, Norge. Det er verdens enkleste brød og supert å røre sammen hvis du skal servere supper, gryter eller noe annet du vanligvis bruker brød til..
Det er ikke spesielt sunt siden det ikke inneholder annet enn hvetemel, men det er ikke noe problem å spise slikt brød eller loff innimellom. Du trenger ikke å bruke kjøkkenmaskin heller, bare rør det godt sammen med en sleiv hvis du vil. Jeg bruker imidlertid kjøkkenmaskin fordi jeg ikke orker å bruke hendene så mye.
Du trenger ikke følge oppskriften til punkt og prikke, bruk fantasien og tilsett det du ønsker.
1 liter hvetemel
5 dl vann
1 pk tørrgjær
1 dl olivenolje
1 ts flaksalt
Bland dette godt sammen.
Deigen skal være veldig løs så du skal ikke tilsette mer mel når du ser at den er løsere enn annet brød
Legg over et bakeklede og la det heve ca 1 time
Kle en liten form med bakepapir og hell deigen oppi formen
La deigen etterheve i ca 30 minutter
Dypp fingrene i olje og prikk deigen (slik man gjør med focaccia)
Ringle godt med olivenolje over deigen slik at oljen renner ned i hullene
Dryss over godt med flaksalt og annet krydder hvis du ønsker
Jeg drysset over rosmarin
Stek brødet midt i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter (over- og undervarme)
Bank i brødet for å sjekke at det er gjennomstekt
Stek evt litt lenger.