Laks med appelsin og honning

Denne retten har jeg ikke funnet på selv, bare for å ha det på det rene. Jeg publiserer sjelden oppskrifter jeg ikke har laget selv, men akkurat denne retten har jeg valgt å ha på bloggen min fordi den blir enklere for meg å finne, Dette er nemlig en rett jeg har laget flere ganger, den er utrolig god og den er utrolig enkel og rask å lage. Det kan nesten ikke bli bedre. Problemet har vært å finne oppskriften.

Jeg fikk oppskriften av datteren min som hadde funnet den på nettet, så jeg vet ikke hvem som opprinnelig laget den.

Her kommer den:

 

Ingredienser:

1 stykke laksefilet uten skinn og ben, ca 500 gram

1 beger Creme Fraiche, ikke lettvariant

ca 2 dl appelsinjuice eller saften av 2 appelsiner

saften av 1/2 sitron

3 ss soyasaus

2 ss flytende honning

1/2 rød chili eller litt chilikrydder

2 vårløk, hakket

Pynt gjerne med appelsinbåter og granateplekjerner

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader

Del laksefileten i 4 like store deler

Krydre med salt, hvit pepper og gjerne litt spesialkrydder

Ha litt olje i en ildfast form og legg lakseskivene opp i formen

Finn fram en bolle og ha creme fraichen oppi

Tilsett soyasaus, honning, appelsinjuice/saft, sitronsaft og bland godt sammen

Ha chili og vårløk i sausen og bland sammen

Hell sausen over laksen  og sett formen i ovnen

La formen stå i ovnen i 15-20 minutter, viktig at laksen ikke blir tørr

 

La formen hvile noen minutter før servering og pynt gjerne med appelsinbåter, granateplekjerner og koriander

Serveres med det du liker, ris, poteter eller bakte grønnsaker

Selv bruker jeg alltid en grønn salat ved siden av

 

 

 

 

  •  

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *