Penne alla’ Arrabbiata

IMG 8218

Denne pastaretten laget jeg ofte tidligere, men så har den ligget i «glemmeboken» noen år inntil for noen dager siden. 

Denne Arrabbiataen er ikke en autentisk italiensk oppskrift, men min versjon hvor jeg får brukt opp en del grønnsaker fra kjøleskapet. Navnet Arrabbiata betyr sint så den må være litt spicy. Jeg er ikke så begeistret for altfor sterk mat, så jeg har dempet den ned noe, den er imidlertid så sterk som jeg kan klare å spise. Derfor har jeg brukt 1 boks tomater som er nøytral og en som er tilsatt chili. Hvis du liker/ tåler sterk mat bør du bruke 2 bokser som er tilsatt chili i stedet for den som er nøytral.

Ellers kan man selvsagt sette frem krydder på bordet så hver enkelt kan tilpasse den til egen smak.

Det smakte fortreffelig, jeg hadde nesten glemt hvor godt en Arrabbiata smaker, men nå skal det serveres oftere her på Casaen.

 

Ingredienser:

  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 2 gulbeter i små terninger
  • 1/2 rødløk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 -1 rød chili, finhakket
  • 1/4 glass kapers
  • 10 svarte oliven delt i to
  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 1 boks tomater med Chili
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 ts tørkede chiliflak
  • Olivenolje
  • Basilikum, ca 1/2 potte
  • Pasta Penne
  • Parmesan, ca 100 gram

 

Fremgangsmåte:

  • Ha olje i pannen og varm opp på middels varme
  • Ha i hakket løk, chili og hvitløk
  • Surr dette noen minutter til løken er myk
  • Tilsett gulrøtter og gulbeter og la det surre sammen med det andre 7-8 minutter
  • Tilsett tomatene og la det koke uten lokk i ca 15 minutter
  • Tilsett oliven og  kapers og bland sammen
  • Tilsett basilikum og evt andre urter
  • Smak til med salt og pepper (smak deg fram)
  • Tilsett ca halvparten av den revne parmesanen og bland forsiktig sammen
  • Kok penne (evt annen pasta) etter anvisning på pakken
  • Ta vare på litt av kokevannet (stivelse)
  • Tilsett den ferdig kokte pastaen og bland sammen
  • Tilsett evt noe av pastavannet hvis sausen er for tynn
  • La det surre sammen noen minutter
  • Dryss resten av parmesanen over ved servering

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *