Torskeloin med aspargessaus

C6998C14 CD99 487D A6AE BF95243E7D78 1 201 a

I dag deler jeg oppskrift på en deilig fiskerett med dere. Torskeloin har jeg mange oppskrifter på, men ikke med denne sausen. Denne sausen smaker nydelig til fisken og den frisker opp med sin delikate lysegrønne farge.

Jeg har brukt denne sausen til både kveite og tunfisk og den smaker like godt da også 🙂

Det lønner seg å starte med sausen siden den trenger ganske lang tilberedningstid

Oppskriften nedenfor er beregnet til 4 personer:

Ingredienser fisk:

  • Ca 750 gram torskeloin eller torskefilét
  • Salt, pepper og evt spesielt fiskekrydder
  • Smør og olje til steking

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Ta fisken ut av kjøleskapet 20-30 minutter før tilberedning
  • Tørk fisken og del den i passende stykker
  • Dryss over rikelig med salt og la den ligge på kjøkkenbenken ca 20 minutter
  • Skyll av saltet med kaldt vann og tørk den
  • Krydre fisken på begge sider og legg den i en ildfast form med olje og litt smør
  • Sett formen inn i den forvarmede ovnen og bak den i 10-12 minutter
  • Sjekk at fisken flaker seg ved å trykke forsiktig på den med baksiden av en skje
  • La fisken hvile 5-6 minutter før servering

Ingredienser aspargessaus

  • 2 bunter grønne asparges (500 gram)
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • ca 2 dl god skalldyrkraft
  • 1,5 dl matfløte eller kremfløte
  • Salt og pepper
  • 1/2 ts Piment d’Emplette (kan utelates)
  • 1 -2 ss smør (må ikke koke etter at smøret er tilsatt)

Fremgangsmåte:

  • Skyll aspargesen og skjær av den nederste trevlede delen
  • Del resten av aspargesen i biter, men pass på å bevare toppene intakt
  • Skrell og finhakk sjalottløken
  • Surr asparges og løk i en kjele med smør til løken er myk
  • Plukk ut aspargestoppene og legg dem til side
  • Tilsett skalldyrkraft og fløte, kok opp og la det koke inn ca 20-30 minutter
  • Ha blandingen over i en blender (eller bruk stavmikser)
  • Kjør dette sammen til du får en helt jevn saus uten klumper
  • Ha sausen tilbake i kjelen og smak til med krydder
  • Er sausen for tykk tilsetter du litt mer fløte
  • Tilsett smøret og smelt det inn, men pass på at sausen ikke koker

Forslag til servering:

  • Hell saus på tallerkenen som et speil
  • Legg på perlepoteter (eller hva du har lyst på)
  • Legg over fisken
  • Fordel små gulrøtter og aspargestopper rundt
  • Bon Apetit!

      Print Friendly, PDF & Email

      Leave a Reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *