Deilig smørloff til skalldyrene

IMG 7707

Her får dere oppskrift på en deilig loff som alltid står på bordet når vi har skalldyr. Jeg er veldig opptatt av sunnhet og spiser aldri loff – bortsett fra til skalldyr. Ingen kan få meg til å spise grovbrød til reker, det går bare ikke!

Det er ikke noe spesielt med loffen, bortsett fra at det tilsettes smeltet smør. Jeg er vant til å tilsette smør i små klumper som eltes inn en og en. Vet ikke om dette har noen betydning for smaken. Nedenfor ser dere oppskrift på skalldyrloffen vår.

Ingredienser:

  • 100 gram usaltet smør.
  • 6,5 dl bakemjølk (eller vanlig helmelk)
  • 1/2 pk gjær
  • 1,2 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 egg + 1 egg til pensling
  • Sesamfrø til å drysse over

Fremgangsmåte:

  • Smelt smøret og avkjøl det litt
  • Visp egget lett sammen
  • Ha ingrediensene i bakebollen og tilsett smør og egg
  • Bland deigen sammen i bakebollen noen minutter
  • Sett på eltekrok og elt deigen ca 12 minutter
  • Dersom deigen er for løs tilsetter du mer mel, er det for hard tilsetter du mer melk
  • Sett deigen til heving under plast i ca 1,5 timer
  • Smør 2 former på 1,5 liter
  • Når deigen er ferdig hevet velter du den ut på bakebordet og deler den i 2 like deler
  • Jeg pleier å veie delene slik at de får samme vekt
  • Rull deretter hver del til 2 «pølser» og legg dem i hver sin form
  • Dekk formene med et håndkle og sett til heving ca 45 minutter
  • Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme
  • Pensle loffen med sammenpisket egg, snitt dem med en snittekniv og dryss over sesamfrø (du kan selvsagt droppe frøene)
  • Sett formene på  rist på nederste hylle
  • Stek loffen ca 45 minutter
  • Du sjekker om loffen er ferdig ved å banke den lett i bunnen. Får du en hul lyd er loffen ferdig.

IMG 7708

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *