Her får dere oppskrift på en deilig loff som alltid står på bordet når vi har skalldyr. Jeg er veldig opptatt av sunnhet og spiser aldri loff – bortsett fra til skalldyr. Ingen kan få meg til å spise grovbrød til reker, det går bare ikke!
Det er ikke noe spesielt med loffen, bortsett fra at det tilsettes smeltet smør. Jeg er vant til å tilsette smør i små klumper som eltes inn en og en. Vet ikke om dette har noen betydning for smaken. Nedenfor ser dere oppskrift på skalldyrloffen vår.
Ingredienser:
- 100 gram usaltet smør.
- 6,5 dl bakemjølk (eller vanlig helmelk)
- 1/2 pk gjær
- 1,2 kg hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 egg + 1 egg til pensling
- Sesamfrø til å drysse over
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og avkjøl det litt
- Visp egget lett sammen
- Ha ingrediensene i bakebollen og tilsett smør og egg
- Bland deigen sammen i bakebollen noen minutter
- Sett på eltekrok og elt deigen ca 12 minutter
- Dersom deigen er for løs tilsetter du mer mel, er det for hard tilsetter du mer melk
- Sett deigen til heving under plast i ca 1,5 timer
- Smør 2 former på 1,5 liter
- Når deigen er ferdig hevet velter du den ut på bakebordet og deler den i 2 like deler
- Jeg pleier å veie delene slik at de får samme vekt
- Rull deretter hver del til 2 «pølser» og legg dem i hver sin form
- Dekk formene med et håndkle og sett til heving ca 45 minutter
- Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme
- Pensle loffen med sammenpisket egg, snitt dem med en snittekniv og dryss over sesamfrø (du kan selvsagt droppe frøene)
- Sett formene på rist på nederste hylle
- Stek loffen ca 45 minutter
- Du sjekker om loffen er ferdig ved å banke den lett i bunnen. Får du en hul lyd er loffen ferdig.