Dette er en litt spicy og litt sunnere burger som smaker knallgodt. Siden jeg ikke spiser noe særlig med rødt kjøtt blir det som regel fiskeburger på meg, men denne gangen valgte jeg altså en kombinasjon av kylling og grønnsaker.
Tilbehøret ble min favorittsalsa med blant annet mango og avocado. Jeg pleier å velge bort hamburgerbrødet så derfor serverte jeg kokte byggryn, det er altså himmelsk godt. Hvis du ikke har prøvd det så bør du virkelig gjøre det, det er smaksrikt og etter min mening både sunnere og bedre enn ris.
Her følger oppskriften:
- 4-500 gram kyllingkjøttdeig
- 1 gul squash i små terninger (kan selvsagt bruke grønn også)
- 2 gulrøtter i små terninger
- 1/2 purre, hakket
- 3 hvitløkfedd, hakket
- 1 sjalottløk, hakket
- 1 egg
- 1 ss potetmel
- 1 neve bladpersille, hakket
- Salt, pepper og evt chilikrydder
- Smør og olje til steking
Fremgangsmåte:
- Ha alle grønnsakene i en panne og surr dem i olje/ smør til de er myke
- Ha blandingen over i en bolle og avkjøl litt
- Tilsett kyllingen og bland alt godt sammen
- Tilsett egg og potetmel og bland godt
- Tilsett krydder
- Form burgerne i den størrelsen du ønsker
- Stekes i pannen eller grilles til de er ferdige, ca 7 min på hver side
- Men dette må du sjekke
Tilbehør – mango- og avocadosalsa
- 1 moden mango i terninger
- 1 moden avocado i terninger
- 1/2 rødløk, finhakket
- 1 vårløk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili uten frø, finhakket
- Saft av 1/2 lime
- 1 neve koriander, hakket
- Bland alle ingrediensene og hell over litt olivenolje og saften av lime
- Smak til med flaksalt og evt annet krydder
- Sett i kjøleskapet minst 30 minutter så smakene får satt seg
Byggryn
- Fremgangsmåten står på pakken, men her kan du lese hvordan jeg gjør
- Jeg legger dem ikke i bløt over natten
- 2 dl byggryn skylles i kaldt vann
- Kok opp 1 liter vann blandet med kyllingbuljong
- Når vannet koker tilsetter du byggrynene
- Kok i 20-25 minutter og slå av vannet
- La det dampe noen minutter
- Tilsett litt smør og gjerne noen urter