Laks med avocado- og mangosalsa

IMG 7087

Denne retten laget jeg ofte før, men så ble den på en måte «glemt bort». Det er nesten utrolig at jeg sluttet å lage dette for det er vel ikke mye som smaker bedre som tilbehør til  laks enn mango og avokado.  Salaten må piffes opp med koriander synes jeg, men jeg vet at mange ikke liker koriander. Da er det bare å bytte til bladpersille i stedet.

Jeg tilsatte også tomater i salsaen, det gjorde jeg ikke tidligere, men synes det smakte nydelig. Hvitløk må også med, men ikke for mye.

Risen ble byttet ut med bygg-gryn som jeg har blitt veldig begeistret for og som jeg anbefaler alle å prøve.

Her får du oppskriften:

Ingredienser mango- og avokadosalsa:

  • 1 moden mango i terninger
  • 1 moden avocado i terninger
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 1 vårløk , hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili uten frø, finhakket
  • 1 klasetomat uten innmat i terninger
  • saft av 1/2 lime eller sitron
  • 1/2 potte koriander, hakket
  • Bland alle ingrediensene i en bolle og hell over litt olivenolje saften av lime
  • Smak til med flaksalt
  • Sett til side ca 30 minutter så smakene får blandet seg

Bygg-gryn

  • Jeg har nesten helt skiftet ut ris med bygg-gryn. Jeg liker det bedre og det er også sunnere
  • Kok opp vann blandet med kyllingkraft
  • Skyll ca 2 dl bygg-grynene og ha det i kjelen
  • Kok det hele ca 20 minutter
  • Du kan også tilsette urter og/ eller grønnsaker

Laksen

  • Det er ikke så problematisk med laks. Det du må passe på er at den ikke steker for lenge
  • Jeg kjøper laks jeg vet er god, altså ikke den billigste utgaven
  • Jeg tar den ut av kjøleskapet 20 min før den skal i pannen
  • Krydre med salt og pepper og evt spesielt fiskekrydder
  • Du kan velge om du vil beholde skinnet på eller fjerne det
  • Selv beholder jeg det på og fjerner det etter at fisken er ferdig
  • Smør litt olje på skinnsiden
  • Ha olje og meierismør i pannen og legg i fisken med skinnsiden ned
  • Stek ca 5 minutter og vend forsiktig over på en andre siden
  • Trenger bare et par minutter, men kjenn om den er ferdig og flaker seg litt
  • Det er veldig viktig at den ikke steker for lenge
  • (Tørr mat er det verste jeg vet)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *