Kveite med sitronhollandaise

HWJ1xWlzTjCc+URaIvB0oA

Det er som regel mye godt å velge mellom i fiskedisken hos fiskebutikken “min”. Jeg har selvsagt mine favoritter, men det er også en del fisker jeg ikke spiser. Til Jørns store sorg spiser jeg ikke makrell så det må han i såfall lage selv hvis han vil ha det, eller spise det på restaurant.

Jeg er veldig glad i piggvar, smørflyndre, torsk og kveite så her får dere oppskrift på et deilig kveitemåltid.  Som regel bruker jeg skalldyrsaus ved siden av kveite, men det smaker også godt med hjemmelaget hollandaisesaus. Det er ikke noe problem å lage denne sausen, jeg har aldri mislyktes med den.

Fremgangsmåte fisk:

  • Ta fisken ut av kjøleskapet 20-30 minutter før den skal tilberedes
  • Legg den på et fat og dryss over godt med grovt salt
  • Når den ar stått på benken skyller du av saltet og tørker fisken med kjøkkenpapir
  • Krydre med salt og pepper og legg fisken i en smurt form
  • Sett ovnen på 180 grader og sett inn fisken når temperaturen er nådd
  • Bak fisken i 10-12 minutter
  • Trykk lett på fisken med en skje og se om den flaker seg (Det er svært viktig at fisken ikke står for lenge, da den blir tørr)
  • Om du skjønner at den ikke er helt ferdig lar du den stå i ovnen 1-2 minutter til, og prøver med skjeen på nytt
  • Ta så fisken ut av ovnen og løft den forsiktig over på et fat for å stoppe varmeutviklingen (Viktig!)
 
 

Hollandaisesaus:

 
  • Smelt 125 gram usaltet smør på lav varme (må ikke koke)
  • Ta 2 eggeplommer i en bolle sammen med en klype maldonsalt og saften av 1/2 sitron
  • Kjør dette raskt sammen med en stavmikser (det skal bare blandes lett)
  • Ta nå kjelen med det smeltede smøret og smelt forsiktig litt etter litt mens du fortsetter med stavmikseren
  • Fortsett helt til smøret er brukt opp
  • Nå har sausen blitt tykk og kremaktig
  • Ha sausen tilbake i kjelen og la den stå halvveis over platen slik at den holder seg lunken
  • Må IKKE koke
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *