Helt vanlige gode kjøttkaker

6B664642 19F3 47EA B983 13387A92D90C 1 201 a 

De aller fleste har vel et forhold til kjøttkaker, det har jeg også. Selv om jeg ikke spiser så mye kjøttmat så er jeg veldig glad i kjøttkaker – i alle fall de jeg lager selv. 

Det er ikke akkurat vanskelig å lage kjøttkaker, de inneholder stort sett det samme. Man kan selvsagt gjøre mer ut av det, male kjøttet man skal bruke for eksempel, det har jeg også gjort. Men det gjør jeg ikke nå lenger.

Disse kjøttkakene lager man på et blunk og de er kjempegode.

Imidlertid bruker jeg helst kjøttdeig av kalv, men det får man ikke tak i overalt. Jeg har min faste leverandør gjennom Reko-Ringen så jeg er heldig sånn sett. Selvfølgelig kan du bruke helt vanlig karbonadedeig også, det gjorde jeg alltid før og det gjør jeg fortsatt når jeg ikke har kalv tilgjengelig.

Tilbehøret er stort sett det samme som det alltid har vært, kålstuing eller ertestuing. Jeg serverer det også med bakte rotgrønnsaker innimellom, oppskrift finner du på bloggen på denne linken. https://matogreiser.no/?p=9672

Her har jeg vært helt tradisjonell og servert kjøttkakene sammen med kålstuing av nykål, gulrøtter og erter. Nam nam

Når jeg lager kjøttkaker lager jeg en stor porsjon og fryser dem ned porsjonsvis.

Ingredienser til stor porsjon:

 • 2 kg karbonadedeig
 • 2 kg medisterdeig
 • 2 dl helmelk
 • 2 ss potetmel
 • 4 ts salt
 • 1,5 ts pepper
 • 1 ts muskat
 • 1-2 ts gastromat
 • 4 egg
 • 1/2  bunt bladpersille, hakket (kan utelates)

Fremgangsmåte:

 • Kok opp 1/2 liter ferdigblandet kraft eller buljong
 • Hell dette i en langepanne
 • Sett ovnen på 160 grader
 • Bland alle ingrediensene til kjøttkakene, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin
 • Sett på platen og ha smør og olje i stekepannen
 • Form «passe store» kjøttkaker, en stor spiseskje synes jeg er passe 
 • Legg de ferdig formede kjøttkakene på et fat
 • Når du har formet et antall som får plass i stekepannen legger du kjøttkakene oppi
 • Brun kjøttkakene på begge sider så de får en pen farge
 • Legg dem oppi langpannen og sett den i ovnen (for at kjøttkakene skal bli gjennomstekt)
 • Fortsett med å steke kjøttkakene til det er tomt for kjøttdeig 🙂
 • La kjøttkakene ettersteke i ovnen 15-20 minutter
 • Avkjøl
 • Når kjøttkakene er helt avkjølt legger du ønsket antall i fryseposer og putter i fryseren  
 


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *