Dette brødet har blitt en favoritt faktisk, derfor fikk jeg lyst til å dele det med dere.
Jeg kom over en oppskrift som jeg synes så god ut og som brukte melblandingen grovbakst. Jeg fulgte ikke oppskriften annet enn at jeg brukte grovbakst, ellers blandet jeg med fullkornsmel, havregryn og litt hvetemel. Jeg brukte også bakemjølk, noe jeg vanligvis ikke bruker i brød. Men dette brødet ble utrolig saftig og smaker i tillegg veldig godt.
Ingredienser:
- 1 kg Møllerens grovbakst
- 700 gram Fibra fullkornshvetemel
- 2 dl havregryn
- 200 gram hvetemel
- 3 ss brunt sukker (kan bruke vanlig hvitt også)
- 4 ts Maldonsalt
- 25 gram tørrgjær (1/2 pakke)
- 1 dl olivenolje
- 4 dl bakemjølk eller vanlig melk eller kulturmelk
- 8 dl vann
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i bakebollen
- Bland sammen ingrediensene
- Sett på eltekroken og la maskinen gå i 12 minutter
- Om du synes deigen er for løs tilsetter du mer hvetemel om den er for hard tilsetter du mer vann
- Legg plast over bollen og la den heve i 1,5 timer
- Hvelv deigen på bakebordet og del den i 3 deler
- Rull hver del til «pølser» og legg dem i 3 brødformer på 1,5 liter
- Legg over håndkle og la det etterheve i ca 50 min – 1 time
- Sett ovnen på 240 grader over- og undervarme
- Når brødene er ferdighevet pensler du dem med vann og snitter dem på toppen
- Åpne ovnsdøren og sett inn brødene på nederste rille
- Slå 2 dl vann i bunnen av ovnen så det blir masse damp og lukk ovnsdøren så fort du kan
- Sett ned varmen til 220 grader
- La brødene steke ca 50 minutter
- Sjekk om de er stekt ved å banke lett på dem
- Får du en hul lyd er de ferdigstekte
- Ta brødene ut av formene og avkjøl dem på rist
- La brødene bli helt avkjølt før du skjærer i dem
- Fine å fryse