Aubergine- og squashgryte med pasta

 IMG 6351

Denne gryten er absolutt en av mine favoritter, den er rett og slett knallgod! Hovedingrediensene er aubergine og squash som jeg bruker mye i vegetarmat. Det tar alltid litt tid med aubergine siden den må behandles litt før tillaging, men det går helt greit.

Ingredienser:

  • 3 middels store auberginer i terninger
  • 1 liten squash i terninger
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 1 rødløk i skiver
  • 3-4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 neve svarte oliven delt i to
  • 1/2 glass kapers
  • 1/2 sellerirot
  • 1 boks tomater
  • 2,5 dl grønnsakskraft eller buljong
  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørket rosmarin
  • Salt og pepper
  • Oregano eller persille
  • Penne Rigate (eller en annen pasta du liker)

Fremgangsmåte:

  • Vask auberginer og skjær dem i litt store terninger.
  • Ha dem i et stort dørslag, strø på godt med salt og rør om for å fordele alt saltet (bruk hendene)
  • La det stå i ca 30 minutter for å få ut bitterstoffene.
  • Vend på terningene flere ganger 
  • Skyll aubergine-terningene godt i kaldt vann for å få vekk alt saltet
  • Tørk godt med kjøkkenpapir
  • Legg terningene på en bakepapirkledt stekeplate og dryss over salt, pepper og olivenolje
  • Bak terningene ved 160 grader i ca 20 minutter
  • Rør underveis så terningene ikke blir brent (de skal ha litt farge)
  • Skjær de øvrige grønnsakene i terninger ig grovhakk hvitløken
  • Surr grønnsakene i pannen til løken begynner å bli myk
  • Krydre med oregano, rosmarin, salt og pepper
  • Tillsett de bakte aubergine-terningene
  • Hell opp i tomatboksen og tilsett sukker og grønnsaksbuljong
  • La det hele koke ca 15-20 minutter
  • Smak til med salt og pepper og gjerne litt chilikrydder
  • Mens sausen koker kan du koke pastaen etter anvisning på pakken
  • Bland til slutt pastaen inn i tomatsausen
  • Serveres med masse parmesan og mer oregano eller persille

IMG 6352

2 Comments on “Aubergine- og squashgryte med pasta”

  1. Hei! Denne skal prøves i kveld, og da lurer vi på tips til drikke. Er det hvitt eller rødt i glasset? Har du noen gode tips?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *