Deilig pai med skinke, spinat og ost

902B8560 C94B 48B6 86B4 33EDC5FB9891 1 201 a

Pai er enkel og deilig mat som er like god enten den er kald eller varm og kan varieres i det uendelige. På bloggen finnes det oppskrifter på både middagspaier og dessertpaier, du finner oppskrifter ved å følge linken her. FORSKJELLIGE PAIOPPSKRIFTER

Her får dere oppskrift på en nydelig pai som blant annet inneholder skinke og spinat. 

Som tilbehør serverte jeg en enkel salat og en rømmedressing

Paien er beregnet til 4 personer.

Ingredienser paibunn:

  • 250 gram hvetemel
  • 125 gram kaldt smør i terninger
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte:

  • Bland ingrediensene og kjør sammen i en kjøkkenmaskin til en glatt deig
  • Sett deigen i kjøleskapet i ca 30 minutter
  • Hell litt olje i bunnen av en paiform på ca 20-22 cm
  • Kjevle deigen ut til en leiv og legg i formen
  • Trykk deigen godt ut i formen så hele formen blir dekket
  • La gjerne litt av deigen henge over kanten, det synker sammen
  • Prikk bunnen med en gaffel
  • Forstek bunnen på nederste rille i forvarmet stekeovn, over og undervarme 190 grader i ca 20 minutter

Fyllet:

  • 3 egg
  • 1 liten boks matfløte
  • 1 gul løk, hakket
  • 2-3 hvitløkfedd, hakket
  • 1/4 squash i terninger
  • Ca 200 gram lettrøkt skinke i terninger
  • 1 liten pakke spinat, 65 gram
  • 1/2 purre, hakket
  • Ca 200 gram revet gul ost
  • Hakket timian (kan også bruke krydder)
  • Hakket persille (kan utelates)
  • Salt og pepper
  • Provencekrydder el.l.

Fremgangsmåte:

  • Ha olje i pannen 
  • Ha hakket løk og hvitløk i pannen og la det surre noen minutter til det blir blankt (ikke brunt)
  • Tilsett purre og la det surre videre et minutt
  • Tilsett squash og la det surre med
  • Tilsett spinaten og bland sammen
  • La det surre til spinaten faller sammen
  • Tilsett finhakket timian og annet krydder
  • Pisk sammen egg og fløte + salt og pepper
  • Ha ca halvparten av osten i egg/ fløteblandingen
  • Ha paifyllet over i den forstekte paibunnen
  • Hell over egg/ fløteblandingen
  • Dryss resten av osten over
  • Stek på nederste rille ved 190 grader over- og undervarme
  • Stek paien 45-50 minutter til fyllet er fast når du kjenner på paien eller beveger litt på formen

Servering:

Serveres med en enkel grønn salat med tomater og agurk og en enkel dressing. Jeg blandet 1/2 boks rømme og 1 ss dijonsennep med honning. Men smak til, det er du som kjenner hva som er best

D45DAECA EBEE 49B3 97B1 06E6F9E9B84F

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *