Spicy blomkålsuppe

B48F5EF3 4811 4E3B A25B C16FFA414BCB 1 201 a 

Du stusser kanskje over at jeg kan kalle en blomkålsuppe for spicy, for det er jo ikke akkurat noe som er spicy ved blomkål. Men jeg tilsetter chilipaste for å få litt sting i suppen. I tillegg brukte jeg en del andre grønnsaker som fremkommer i oppskriften.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser:

  • 1 stort blomkålhode eller 2 små
  • 5 middels store gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 3 hvitløkfedd
  • 1-2 ts chilipaste
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 liten kartong matfløte
  • ca 6 dl kyllingkraft
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Ha litt smør og olje i gryten

  • Hakk løk og hvitløk og ha det i gryten.
  • La dette surre sammen noen minutter så det blir mykt
  • Skrell og del gulrøttene i små terninger og ha det opp i gryten
  • Tilsett chilipaste og tomatpuré og bland godt
  • Tilsett kyllingkraft (evt buljong)
  • Vask og del blomkålen i buketter og ha i gryten
  • La dette koke på lav varme i ca 30 minutter
  • Tilsett matfløten og kok opp igjen
  • Mos suppen med en stavmikser
  • Smak til med salt og pepper og evt annet krydder
  • Hvis du synes suppen er for tykk tilsetter du bare mer kraft eller fløte/ melk
  • Lag ferdig garnityren hvis du vil ha det, men det kan også droppes

Forslag til garnityr:

  • Hakkede tomater
  • Bacon
  • Pølser i små terninger
  • Sprøstekt bacon
  • Skinke
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *