Du stusser kanskje over at jeg kan kalle en blomkålsuppe for spicy, for det er jo ikke akkurat noe som er spicy ved blomkål. Men jeg tilsetter chilipaste for å få litt sting i suppen. I tillegg brukte jeg en del andre grønnsaker som fremkommer i oppskriften.
Oppskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser:
- 1 stort blomkålhode eller 2 små
- 5 middels store gulrøtter
- 1 gul løk
- 3 hvitløkfedd
- 1-2 ts chilipaste
- 1 ss tomatpuré
- 1 liten kartong matfløte
- ca 6 dl kyllingkraft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Ha litt smør og olje i gryten
- Hakk løk og hvitløk og ha det i gryten.
- La dette surre sammen noen minutter så det blir mykt
- Skrell og del gulrøttene i små terninger og ha det opp i gryten
- Tilsett chilipaste og tomatpuré og bland godt
- Tilsett kyllingkraft (evt buljong)
- Vask og del blomkålen i buketter og ha i gryten
- La dette koke på lav varme i ca 30 minutter
- Tilsett matfløten og kok opp igjen
- Mos suppen med en stavmikser
- Smak til med salt og pepper og evt annet krydder
- Hvis du synes suppen er for tykk tilsetter du bare mer kraft eller fløte/ melk
- Lag ferdig garnityren hvis du vil ha det, men det kan også droppes
Forslag til garnityr:
- Hakkede tomater
- Bacon
- Pølser i små terninger
- Sprøstekt bacon
- Skinke