Kremet pasta med scampi og grønnsaker

52DD0A56 1F25 41ED ADD6 7CA74E408F2F 1 201 a

Av en eller annen grunn bruker jeg sjelden scampi i matlagingen, det blir som regel reker. En grunn til dette er nok at scampi tidligere hadde dårlig rykte på grunn av miljøforurensing. Både tråling og oppdrett er skadelig, det ødelegger blant annet korallrev. Det har også vært mye barnearbeid i denne bransjen.

Men dette har endret seg noen steder i verden, og WWF anbefaler asc-sertifiserte scampi fra oppdrettere i Vietnam eller Europa.

ASC er et uavhengig miljømerke for fisk og sjømat fra oppdrett. Merket skal garantere at produktet kommer fra ansvarlig havbruk. 

Om du ikke ser merket når du skal kjøpe scampi eller annen oppdrettsfisk fra utlandet så spør i butikken.

Men tilbake til oppskrift på denne retten. For det første er scampi utrolig godt hvis du finner gode råvarer! Og kremet pasta er jo også usannsynlig godt synes jeg, men syndig også. Bruk derfor matfløte som ikke har fullt så mange kalorier som kremfløte, Det er også bedre i denne retten.

Jeg har brukt linguine, men bruk akkurat den pastaen du liker.

Ingredienser:

  • Pasta, velg den typen du liker best
  • Ca 500 g scampi eller villreker, gjerne ferdigkokt, uten skall
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket (kan utelates)
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • 1 vårløk i tynne ringer
  • 1 liten pakke spinat
  • 2 mellomstore gulrøtter i tynne staver
  • 1/2 squash i terninger
  • 1/2 bunt persille
  • 1 boks (3 dl) matfløte
  • Saft av 1 lime
  • Salt, pepper
  • 1 – 2  ts Piment d’Espelette (smak deg fram)

Fremgangsmåte:

  • Fres scampiene noen minutter og sett til side
  • Skjær rødløken i tynne skiver
  • Hakk hvitløken
  • Del grønnsakene som forklart over
  • Ha grønnsakene i pannen og la det surre til de er ferdige, ca 6-7 minutter (Ha i gulrøttene først)
  • Hell i matfløten og bland med grønnsakene
  • Tilsett limesaft (kan utelates)
  • Tilsett scampiene og bland
  • Smak til med krydder
  • Slå vannet av pastaen og damp den
  • Ha pastaen i pannen og bland med de øvrige ingrediensene

52DD0A56 1F25 41ED ADD6 7CA74E408F2F 1 201 a

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.