Jeg er veldig begeistret for ovnsretter, det er så greit å ha alt i en form og slippe forskjellige kjeler osv. Dessuten blir ovnsretter nesten alltid smakfulle og saftige. Jeg lager ovnsretter med både fisk og kjøtt, og denne gangen har jeg brukt kylling sammen med mange ulike grønnsaker. Det ble altså SÅ godt.
For meg er det viktig å bruke gode råvarer, og her har jeg brukt økologisk kylling fra Mellom Fange Gård i Aremark som jeg kjøper via Reko-Ringen.
Det tar jo litt tid å dele opp grønnsakene, og jeg vil anbefale at alt gjøres på forhånd. Del opp alle grønnsakene og legg dem i en bolle før du starter tilberedningen, da går alt veldig greit.
Idéen med å bruke sennep i sausen fant jeg på Trines Matblogg, men jeg har ikke laget en kopi av hennes saus.
Denne oppskriften er beregnet til 4 personer:
Ingredienser:
- 2 store kyllinglår eller 4 små
- 1 løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 3 gulrøtter i terninger
- 1 persillerot i terninger
- 1 sellerirot i terninger
- 1 fennikel i skiver
- 1/2 purre i tynne ringer
- 10 små tomater delt i to
- 3 dl kyllingfond
- basilikum, hakket + noen hele til pynt
- bladpersille, hakket
- 3/4 boks crème fraîche
- 1-2 ss dijonsennep med honning
- salt og pepper
- 1-2 ts Piment d’Espelette eller tilsvarende, feks litt chilikrydder
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 190 grader varmluft
- Del kyllinglårene i to, i leddet mellom overlåret og underlåret
- Krydre med salt og pepper og stek dem i en blanding av smør og olje til skinnet er gyllent
- Legg dem til side
- Rens og skjær opp grønnsakene som beskrevet over
- Fordel grønnsakene i en ildfast form og ringle over olje
- Krydre med salt og pepper og evt annet krydder
- Sett formen i ovnen og la den steke i ca 25 minutter
- Mens grønnsakene står i ovnen lager du sausen
- Ha kyllingfond og crème fraîche i stekepannen og bland sammen
- Tilsett sennep, salt og pepper
- Bland dette godt sammen og varm det opp til kokepunktet
- Ta grønnsaksformen ut av ovnen og hell sausen over
- Legg kyllingen over og sett inn i ovnen igjen
- La dette steke videre i ca 20 minutter
- La det hvile litt før du serverer retten
- Det smaker godt med ris som tilbehør, eller økologiske speltperler som er min favoritt