Kremet rekepasta med spinat

9F58DDD4 4A58 4B74 B61F 339A73977516

Ulike pastaretter er på favorittlisten min. Jeg tror ikke det er en eneste pastarett jeg ikke liker, men jeg liker selvsagt noen bedre enn andre. Pasta med skalldyr er blant favorittene, blant annet Spaghetti Vongole.

Denne gangen får dere oppskrift på en annen favoritt, nemlig med reker og grønnsaker. Den er kjapp å lage og smaker utrolig godt. Det som tar lengst tid er faktisk å rense rekene, for jeg bruker ikke hermetiske reker til denne retten.

Ingredienser:

  • 1 stor sjalottløk eller 2 små, hakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 2-3 gulrøtter i små terninger
  • 2 stilker stangselleri i terninger
  • 1 liten pakke spinat
  • 1 lpakke bladpersille, hakket
  • 1 dl skalldyrkraft (jeg bruker min egen) , men om du ikke har kan du bruke fond eller buljongterning
  • 3 dl matfløte (1 liten boks)
  • Salt og pepper
  • 1-2 ts Piment d’Esplette eller chilkrydder
  • 1 neve parmesan
  • 500 gram reker med skall
  • Spaghetti 

Fremgangsmåte:

  • Start med å rense rekene og sett dem i kjøleskapet til de skal brukes
  • Del opp alle grønnsakene som nevnt over
  • Ha olje og litt smør i pannen
  • Ha løk og hvitløk i pannen og surr til det er mykt, men ikke fått farge
  • Tilsett gulrøtter og stangselleri
  • Surr i ca 10 minutter under lokk til det mykner
  • Tilsett skalldyrkraften og la det småkoke til kraften blir redusert,   5-10 min
  • Tilsett spinaten og la det surre sammen med det andre til den har blitt myk
  • Tilsett fløten og bland godt sammen
  • Tilsett ca halvparten av persillen
  • Smak til med krydder
  • Tilsett parmesan, bland godt
  • Tilsett ca halvparten av rekene
  • Kok spaghetti al dente
  • Hell vannet av spaghettien og la den renne godt av 
  • Ha spaghetti i pannen og bland godt
  • Tilsett resten av rekene, men hold av noen til pynt
  • Fordel pastaen på tallerkenen og fordel reker og persille over
  • Da er det bare å nyte

1377B390 BCC8 4144 A41D 2A33D246C541

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *