Den beste Carbonaraen

3B6BBDCF C7AC 4E9C B670 233BB55279D3

Denne pastaretten er Jørns desidert største favoritt blant alle pastaretter! Jeg har flere utgaver av den på bloggen og du finner dem HER.

Som regel er Carbonara en mild pastarett, men mine er ganske spicy – det er slik vi foretrekker det. En italiener hadde kanskje ikke vært like fornøyd som oss, jeg vet ikke.

Imidlertid stammer spicy carbonara fra en eldre italiensk dame som ga oppskriften til en bekjent av meg, og jeg har hatt denne som utgangspunkt for alle carbonaraer jeg har laget. Men jeg har selvsagt utviklet dem videre og laget mine egne utgaver av denne herligheten,

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

INGREDIENSER:

  • 200 g godt bacon i biter
  • 2 ss olje
  • 3 egg
  • 1 boks matfløte
  • 1 ss andefett hvis du har eller bruk vanlig smør. Andefett anbefales
  • ca 75 g nyrevet parmesan + litt til å drysse over maten ved servering
  • Grovmalt pepper
  • 1/2 purre, hakket
  • 1 neve frisk oregano, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • Hvitløk (jeg bruker ganske mye, ca 4-5 fedd)
  • 1/2-1 ss Piment d’Espelette-krydder (Om du ikke har dette krydderet kan du evt bytte det ut med chili, men det blir ikke like godt)
  • Spaghetti
 

FREMGANGSMÅTE:

 
  • Skjær bacon i terninger og brun det langsomt sammen med oljen. 
  • Dryss på pepper og Piment d’Esplette og la finhakket hvitløk surre med.
  • Tilsett andefett eller 1 ss smør
  • Kok pasta
  • Visp eggene sammen med fløten, salt og litt pepper
  • Rør i parmesanosten
  • Hell vannet av spaghettien og la den renne godt av
  • Legg den deretter i pannen og vend den sammen med bacon og krydder så det blir godt blandet
  • Trekk pannen bort fra platen.
  • Hell i eggemassen og bland den raskt sammen med pastaen uten at eggene stivner. Sausen skal være kremaktig.
  • Ta det hele over i et fat eller servér fra pannen
  • Dryss nykvernet pepper over
  • Husk nyrevet parmesan ved siden av!
EBD6F165 655E 4674 931E 9C2C48A210D7
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.