Pai med kylling, rotgrønnsaker og feta

Fullsizeoutput 5a60

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut noe på bloggen. Det skyldes en kombinasjon av bloggtørke, litt lei matlaging og manglende idéer. Men her får dere i alle fall en ny oppskrift. Det er også lenge siden jeg laget pai, og for noen dager siden spurte Jørn om jeg ikke kunne lage pai igjen. Klart jeg kunne det, det er jo så godt og tidligere laget jeg det rett som det er. Du finner flere oppskrifter på ulike paier på bloggen, bare trykk på linken.

I denne paien har jeg benyttet rotgrønnsaker, det hadde jeg ikke gjort tidligere. Det smakte nydelig, men tar jo litt ekstra tid å tilberede siden rotgrønnsakene bør bakes i ovnen før de fylles i paiskallet. Du kan selvsagt også bruke rester av rotgrønnsaker hvis du skulle ha det i kjøleskapet fra gårsdagens middag.

Oppskriften nedenfor er beregnet for 4 personer.

Paibunn:

BUNN:

  • 150 gram smør i terninger
  • 200 gram hvetemel
  • 3 ss kaldt vann
  • Kna smøret inn i deigen og spe med vann så du får en smidig deig. (bruk gjerne kjøkkenmaskin)
  • Pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet ca 1 time
  • Kjevle den ut eller press den ned i en smurt paiform
  • Prikk bunnen med en gaffel
  • Forstek bunnen i ca 15 minutter ved 200 grader til den begynner å få en svak brunfarge
  • Deigen kan være hard når du tar den ut av kjøleskapet, men la den ligge på benken noen minutter så ordner det seg.

ROTGRØNNSAKER:
  • 1 liten sellerirot i terninger
  • 1 lien persillerot i terninger
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 1/2 squash i terninger
  • 2 sjalottløk i biter
  • 2 hvitløkfedd, grovhakket
  • Bladpersille, hakket
Bland alle grønnsakene i en ildfast form, krydre med salt og pepper og ringle over olje. Bak i ovnen 35-40 minutter til grønnsakene er møre
 

FYLL

  • Rotgrønnsaker (se over)
  • 8 små tomater delt i to
  • 1 liten pakke spinat (65 gram)
  • 1-2 kyllingbryst  i terninger 
  • 1 -2 sjalottløk
  • 1/2 pakke fetaost (ca 125 gram)
  • Hakkede friske urter, for eksempel basilikum, estragon og rosmarin
  • Salt og pepper
  • 4 egg
  • 1/2  boks creme fraiche
  • 1 dl matfløte
  • Finrevet parmesan, ca 50 gram
  • Fyll rotgrønnsakene i paibunnen
  • Skjær kyllingfiletene i skiver eller biter og stek dem i pannen sammen med løken
  • Tilsett spinat
  • La dette surre til spinaten «faller sammen”
  • Tilsett tomatene og bland forsiktig sammen med kylling og spinat
  • Legg dette over rotgrønnsakene i paiskallet
  • Riv fetaost i biter og fordel over
  • Bland sammen egg, fløte og creme fraishe og tilsett hakkede urter, parmesan, salt og pepper
  • Slå eggeblandingen over fyllet
  • Stekes på midterste rille i ovn på 200 grader i ca 40 minutter til eggeblandingen har stivnet

SERVERING:

Jeg serverte paien med en enkel salat og rømmedressing

Paien smaker like godt kald som varm

Fullsizeoutput 5a57

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *