Jørns favorittblåskjell

KB UatzrSVm8tyYB j3YAA

Jørn har sett lyset, dere! For første gang i livet har han spist en hel porsjon med blåskjell! Ikke fordi han har mislikt det eller fordi det har vært ekkelt eller noe sånt, men han har trodd han har vært allergisk for det siden han ble syk av det en gang han var 16 år! Dessuten er storebroren også allergisk mener han. 

Men han har alltid spist et par stykker når jeg har laget blåskjell til meg selv, og han elsker suppen/ sausen. Når han ikke blir syk av det har jeg ment at han antagelig ikke er allergisk likevel, men det har ikke blitt noe blåskjellmåltid på ham likevel.

Lørdag ville han imidlertid prøve, så da kjøpte jeg et nett hos den lokale fiskebutikken og laget en rett jeg visste ville være utrolig god (fløte og sånne syndige greier). Og han ble helt hekta, han ble heller ikke syk. Nå har han bedt om blåskjell neste helg også, vi får se hva det blir til. 

Forøvrig er jeg enig med Jørn, denne blåskjellretten var virkelig knallgod!

Retten er beregnet til 2 personer, men en storspiser klarer sikkert hele porsjonen!

Ingredienser:

  • 1 kg friske blåskjell
  • 5 fedd finhakket hvitløk
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 gulrot i strimler
  • 1 stilk stangselleri i strimler
  • 1 1/2 – 2 dl skalldyrkraft (evt buljong)
  • 1 1/2 dl hvitvin
  • 2 1/2 dl kremfløte
  • 3 ss crème fraîche 
  • 1 neve frisk kruspersille
  • Saft av 1/2 sitron
  • Smør og olje 

 

Fremgangsmåte:

  • Skyll og vask blåskjellene godt i kaldt vann
  • Kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg når du knipser på dem
  • Fres hvitløk, sjalottløk, gulrotstrimler, stangselleri i litt smør og olivenolje i en kjele/gryte
  • Tilsett blåskjell , skalldyrkraft og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg (ca 5 min, men sjekk og la dem dampe videre til de har åpnet seg)
  • Ta ut blåskjellene med en hullsleiv og legg dem i en bolle, men la kraften ligge igjen i gryten
  • Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk
  • Smak til med sitronsaft og tilsett kruspersille, bland sammen
  • Ha blåskjellene tilbake i gryten og vend dem inn i kremsausen
  • Pynt med koriander, kruspersille og sitronbåter
  • Serveres med sprø pommes frites hvis du vil og selvsagt godt brød

Enjoy

Du finner flere oppskrifter på gode blåskjellretter på bloggen min  HER

Oppskriften over tar utgangspunkt i en oppskrift på MatPrat

Fullsizeoutput 57ef

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *