Alle har vel spist Spagetti alla Carbonara, den velkjente retten med fløtesaus, bacon og parmesan. Ikke et vondt ord om den, jeg har laget den mange ganger og liker den godt. Men det er jo ikke forbudt å eksperimentere litt med gamle oppskrifter og her ville jeg bruke grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet. Derfor ble dette en carbonara med en del nye ingredienser, noe som falt i smak hos både Jørn og meg, Ikke bare falt det i smak, det har nok blitt den nye carbonarafavoritten i Casa Ramberg.
Om du foretrekker den mer spicy kan du tilsette chili og krydder som er mer spicy enn det som fremkommer i oppskriften. Jeg tåler ikke sterk mat lenger, derfor er de fleste rettene mine relativt milde på smak. Men jeg bruker et spesialkrydder jeg har kjøpt i Italia, det er litt spicy, men jeg kan spise det.
Ingredienser:
- 200 g bacon i biter
- 1 liten pakke spinat
- 4-5 sjampinjong i tynne skiver
- 1 stor tomat, bare kjøttet i små terninger, fjern innholdet
- 1 vårløk, i tynne skiver
- 3 egg
- 1 boks matfløte eller kremfløte
- 1 ss smør
- 2 ss olje
- ca 75 g nyrevet parmesan + litt til å drysse over maten ved servering
- Grovmalt pepper
- 1 neve frisk bladpersille, hakket
- Hvitløk, finhakket (jeg bruker ganske mye, ca 4-5 fedd)
- Spagetti
- Skjær bacon i terninger og brun det langsomt sammen med oljen. Det er viktig at det ikke blir sprøstekt. Sett til side så lenge
- Dryss på pepper og spesialkrydder og la finhakket hvitløk og chili surre med.
- Tilsett sjampinjong og hvitløk noen minutter
- Tilsett spinaten g la den surre med til den faller sammen
- Tilsett tomatkjøttet
- Ha baconet tilbake i pannen og la det surre på svak varme
- Tilsett 1 ss smør, halvparten av den grovhakkede persillen, salt og pepper
- Kok pasta etter anvisning på pakken
- Visp eggene sammen med fløten, salt og litt pepper
- Rør i mesteparten av parmesanosten
- Hell vannet av spaghettien og la den renne godt av
- Legg den deretter i pannen og vend den sammen med bacon og krydder så det blir godt blandet
- Trekk pannen bort fra platen.
- Hell i eggemassen og bland den raskt sammen med pastaen uten at eggene stivner. Sausen skal være kremaktig.
- Ta det hele over i et fat eller servér fra pannen
- Dryss nykvernet pepper og resten av persillen over
- Husk nyrevet parmesan ved siden av!