Nydelig, sunt og godt med plantebasert kost

HYJUJ L1SOCmfo4PhIxL1w

Ca 70-75 % av kostholdet mitt er plantebasert. I tillegg spiser jeg en del fisk og annen sjømat, kylling og kjøtt til spesielle anledninger. Kjøtt spiser jeg når det er sesong , for eksempel fårikål, lammestek , ribbe, men dette utgjør kun en liten del av kostholdet mitt. Jeg bruker mye kyllingkjøttdeig i stedet for «vanlig» kjøttdeig fordi jeg synes det er bedre, men kan også spise en hamburger innimellom.

Det er ikke kun idealisme bak mitt kosthold, men rett og slett fordi det er en del mat jeg ikke tåler å spise og dessuten synes jeg plantebasert mat er helt nydelig. I tillegg til å velge bort mye kjøtt har jeg også måttet velge bort en del krydder, jeg tåler ikke å spise noe som er spicy lenger, heller ikke noe som er saltet og/ eller røkt. Tidligere elsket jeg pinnekjøtt, men det har jeg måttet kutte ut dessverre. Kan heller ikke drikke det jeg vil, rødvin er en saga blott, men champagne, rosévin og hvitvin  går fint heldigvis. 

Noe av det beste jeg vet når jeg lager  plantebasert mat er aubergine, den er helt fantastisk i en mengde retter. En av mine favoritter er fylte, gratinerte auberginer! Auberginegrateng er også blant favorittene mine. Om du er interessert i å lage mer plantebasert finner du mange oppskrifter på bloggen under emneknakken «Vegetar» . Om du vil gå rett til oppskrifter med aubergine finner du det under emneknaggen «aubergine”

Jeg gir deg oppskrift på min favoritt her, men du finner den også hvis du går inn på bloggen.

Fylte og gratinerte auberginer:

INGREDIENSER:

 • 2 store auberginer
 • 1 pk blandede bønner, Go Green
 • 10 aromasopp, evt annen sopp, i små biter
 • 1 boks hakkede tomater
 • 2 ss tomatpuré
 • 2 fedd hvitløk, hakket
 • 1 sjalottløk, hakket
 • bladpersille og basilikum, hakket
 • salt og pepper
 • olivenolje
 • mozarellaost
 • parmesan
 • panko

FREMGANGSMÅTE:

 • Sett ovnen på 200 grader
 • Del auberginene på langs og grav ut innmaten
 • Finhakk dette
 • Finhakk sopp, løk og hvitløk
 • Ha auberginekjøttet, sopp, løk og hvitløk i en gryte og surr det i olje
 • Skyll bønnene og ha det i kjelen sammen med grønnsakene
 • Tilsett tomater og tomatpuré
 • Tilsett urtene
 • La det småkoke ca 15-20 minutter til en fyldig saus
 • Fyll dette i de tomme aubergineskallene
 • Topp det hele med mozarella, parmesan og panko
Q lXYTnoSOGWJjifuid7Ew
 
 
 • Stekes midt i ovnen 20-30 minutter til osten er gylden

+vj1YNGcShy19O8lnf+qyA
 
 • Serveres sammen med en god rømmedressing og evt ris
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *