Det er ikke ofte vi spiser denne type mat, men du verden så godt det er.
Denne oppskriften kan du variere som du vil, du kan også tilsette kjøtt dersom du har lyst på det. Retten lager man på et blunk og det er en typisk rett å kose seg med, enkel og smaksrik. Når det gjelder smak kan man selvsagt bestemme selv hvor sterk man vil ha den, men siden jeg ikke tåler noe som er sterkt er dette en mild utgave. Kjør på med chili og jalapenos så blir det sterkt nok. Jeg har brukt ferdigkjøpt tacosaus mild type, men de finnes jo også i sterk utgave.
Denne retten var i alle fall smaksmessig helt perfekt for meg 🙂
Oppskriften rekker til 4 personer
Ingredienser:
- 1 pose Nachochips, 1 stor eller 2 små
- 2 pk kidneybønner (skyll dem i vann før du bruker dem)
- 4 ss tacosaus
- 1 stk rødløk, grovhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 squash i små terninger
- 1 stor tomat, kun kjøttet, i terninger
- Revet ost
Topping:
- 1 eller 2 avocado i terninger
- 1/2 agurk i terninger
- 1/2 rødløk, hakket
- 10 små tomater, delt i to
- 1 neve frisk koriander, hakket
- saft av 1 stk lime
- salt og pepper
Tilbehør
- Rømme
- Tacosaus
Fremgangsmåte:
- Ha nachochipsene i en ildfast form
- Skyll bønnene og fordel dem over chipsene
- Surr rødløk, hvitløk og squash i pannen før du legger det over bønnene
- Tilsett tomatkjøttet
- Tilsett tacosausen
- Tilsett revet ost
- Gratiner nachoen midt i ovnen ved 200 grader til osten er gyllen
Topping
- Kutt alle ingrediensene til toppingen og bland dem i en bolle
- Topp nachoen med dette før servering
Servering:
- Serveres med rømme, tacosaus og frisk koriander før servering
- Bon Apetit 🙂