Høsten altså! Ikke bare er det en vakker årstid med fantastiske farger, men det er så mange deilige råvarer også. Jeg har jo hatt flere innlegg om rotgrønnsaker blant annet, og de kommer tilbake her også.
Høstgryter med lammekjøtt er jo vanlig, men det er da ingenting i veien for å bytte ut kjøttet med fisk heller . Siden vi er veldig glad i fisk her i huset har jeg nå valgt å bruke torsk og rotgrønnsaker for å lage en deilig kombinasjon av det høsten har å by på. Og det ble virkelig en suksess, langt bedre enn forventet. Så nok en gang spiste jeg altfor mye!
Ingredienser:
- 4-500 gram torskefilét
- 1/2 purre
- 2-3 gulrøtter
- 1 liten kålrot
- 4-5 poteter
- 1 løk, hakket
- 1 gulbete
- 3 dl kraft
- 2 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 3 ss crème frâiche
- Dill
Fremgangsmåte:
- Skjær alle grønnsakene i terninger
- Ha vann/ kraft i en kjele
- Tilsett grønnsakene og la det koke 10-15 minutter (til det er mørt)
- Lag en jevning av mel og vann og visp det inn i gryten
- Kok opp og la det koke i 10 min for å bli kvitt melsmaken
- Smak til med salt og pepper og evt buljongterning
- Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten
- Ha fisken i gryten og la den trekke til den er ferdig
- Tilsett gjerne litt dill
Spis gryten som den er eller server flatbrød ved siden av
Du kan bytte ut torsken med en annen hvit fisk