Tidligere måtte jeg ha suppe en gang i uken, men nå spiser vi det faktisk ganske sjelden. Måtte ha en pause etter å ha smakt en suppe jeg ikke likte. Men denne suppen likte jeg i alle fall, så suppemåltidene er antagelig på vei oppover igjen. Jeg synes det er morsomt å variere suppene, og jeg tror jeg har over 30 ulike på bloggen (har ikke sjekket nå).
Denne gangen hadde jeg egentlig tenkt å lage gulrotsuppe, men fikk idéen om å kombinere gulrot- og tomater, så derfor ble det altså en kombinasjon.
Jeg liker å ha litt garnityr eller tilbehør til suppen hvis det skal være en hovedrett, derfor har jeg tilsatt makaroni og har noen kjøttboller og kylling som tilbehør (det var rester jeg hadde i kjøleskapet) Godt ble det og mette ble vi.
Jeg bakte også focaccia som vi hadde ved siden av, bukte oliven og tomater oppå før jeg stekte det.
INGREDIENSER:
- Rapsolje
- 1 rødløk i båter
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1/2 søt paprika i biter
- 1/2 squash i biter
- 4 gulrøtter, skrelt og delt i biter
- 2 bokser knuste italienske tomater
- ca 1-2 ts chiliflak eller 1 ts chili paste
- 8 dl vann
- kyllingfond eller buljongterninger
- 2 dl makaroni
- 7-8 kjøttboller delt i 4 eller pølser, kulling el.l.
- salt og pepperk
- evt friske urter
FREMGANGSMÅTE:
- Del opp løken og surr den blank i olje
- Tilsett hvitløk, paprika, gulrøtter og squash
- La dette surre med noen minutter
- Tilsett tomater, vann og buljong
- Smak til med krydder
- La dette småkoke i 15 minutter
- Kok makaronien 4-5 minutter (litt kortere enn det som står på pakken)
- Surr kjøttboller eller det du vil bruke som tilbehør i pannen
- Mos suppen med en stavmikser til den blir glatt
- Tilsett makaronien og la det få et oppkok
- Smak til med krydder og tilsett evt urter hvis du har
- Om du synes konsistensen er for tykk tilsetter du mer vann