Gulrot- og tomatsuppe

EB7B1617 BFDC 4371 8314 A70AA55C2210

Tidligere måtte jeg ha suppe en gang i uken, men nå spiser vi det faktisk ganske sjelden. Måtte ha en pause etter å ha smakt en suppe jeg ikke likte. Men denne suppen likte jeg i alle fall, så suppemåltidene er antagelig på vei oppover igjen.  Jeg synes det er morsomt å variere suppene, og jeg tror jeg har over 30 ulike på bloggen (har ikke sjekket nå).

Denne gangen hadde jeg egentlig tenkt å lage gulrotsuppe, men fikk idéen om å kombinere gulrot- og tomater, så derfor ble det altså en kombinasjon.

Jeg liker å ha litt garnityr eller tilbehør til suppen hvis det skal være en hovedrett, derfor har jeg tilsatt makaroni og har noen kjøttboller og kylling som tilbehør (det var rester jeg hadde i kjøleskapet) Godt ble det og mette ble vi.

Jeg bakte også focaccia som vi hadde ved siden av, bukte oliven og tomater oppå før jeg stekte det.

INGREDIENSER:

  • Rapsolje
  • 1 rødløk i båter
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2 søt paprika i biter
  • 1/2 squash i biter
  • 4 gulrøtter, skrelt og delt i biter
  • 2 bokser knuste italienske tomater
  • ca 1-2 ts chiliflak eller 1 ts chili paste 
  • 8 dl vann
  • kyllingfond eller buljongterninger
  • 2 dl makaroni
  • 7-8 kjøttboller delt i 4 eller pølser, kulling el.l.
  • salt og pepperk
  • evt friske urter

FREMGANGSMÅTE:

  • Del opp løken og surr den blank i olje
  • Tilsett hvitløk, paprika, gulrøtter og squash
  • La dette surre med noen minutter
  • Tilsett tomater, vann og buljong
  • Smak til med krydder
  • La dette småkoke i 15 minutter
  • Kok makaronien 4-5 minutter (litt kortere enn det som står på pakken)
  • Surr kjøttboller eller det du vil bruke som tilbehør i pannen
  • Mos suppen med en stavmikser til den blir glatt
  • Tilsett makaronien og la det få et oppkok
  • Smak til med krydder og tilsett evt urter hvis du har
  • Om du synes konsistensen er for tykk tilsetter du mer vann

SERVERING:

  • Ha suppe i tallerkenene og ha tilbehøret over.
  • På bildet har jeg brukt små kjøttboller, kyllingkjøtt, hakket tomatkjøtt og hakket bladpersille
  • Til slutt har jeg ringlet over litt basilikumolje (Du kan selvsagt bruke den oljen du har for hånden eller droppe det)
Print Friendly, PDF & Email
 
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *