Selleri- og blomkålsuppe

Fullsizeoutput 4fde  

Jeg er veldig glad i supper av forskjellig slag, og jeg har mange forskjellige suppeoppskrifter  på bloggen . Jeg har planer om å rydde opp i disse oppskriftene og publisere dem under en felles tag slik jeg har gjort med noen av salatoppskriftene mine. Men enn så lenge får dere en ny suppeoppskrift her, og den vil jeg nok fremheve som en av de beste jeg har laget av denne typen. 

Jeg lager som regel store porsjoner slik at jeg kan fryse ned og ta opp på dager vi har det travelt og jeg ikke har tid til å lage «ordentlig» middag. Det smaker utrolig mye bedre enn å kjøpe en pose med pulver og røre ut i vann.

For å gjøre suppen mer mettende kan du tilsett for eksempel pølsebiter, kjøttboller, kylling, bacon eller det du måtte ønske, da blir det et fullverdig måltid.

Ingredienser:

  • 1 sellerirot i terninger
  • 1 blomkålhode i buketter
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 2 poteter i terninger
  • 1 løk, hakket
  • 1 vårløk, i skiver
  • 3 stilker stangselleri i skiver
  • 1 neve bladpersille, grovhakket
  • 8 dl kyllingfond
  • 2 dl matfløte eller melk
  • Garnityr

Fremgangsmåte:

  • Ha kyllingfond og fløte eller melk i gryten og varm opp
  • Tilsett blomkål, gulrøtter, sellerirot, poteter , bladpersille og stangselleri
  • Kok opp og la det småkoke under lokk
  • Surr løk og vårløk i pannen til det har blitt mykt og ha det over i gryten (her kan du droppe å surre løken og tilsette den rett i gryten)
  • La gryten småkoke til alle grønnsakene er helt myke, ca 40 minutter
  • Bruk en stavmikser og kjør til suppen er blitt helt jevn og nesten ser ut som fløyel
  • Smak til og tilsett evt mer krydder og urter
  • Om konsistensen er for tykk sper du med mer fløte/ melk eller fond

Servering:

  • Ha suppe i tallerkenene og ha garnityr over.
  • På bildet har jeg brukt små kjøttboller, hakket tomatkjøtt og hakket bladpersille
  • Til slutt har jeg ringlet over litt trøffelolje (Du kan selvsagt bruke den oljen du har for hånden eller droppe det)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *