Bacalao for de som ikke liker bacalao

Fullsizeoutput 5658

Jeg spiser det meste, i alle fall nesten, men jeg klarer ikke å få ned klippfisk. Jeg har prøvd mange ganger, men det går rett og slett ikke. Jeg synes bacalao ser veldig godt ut, men smaken er det verre med.

Derfor har jeg byttet ut klippfisken med fersk torskeloin i denne oppskriften og ellers laget en ganske tradisjonell gryte hvor bare fisken er byttet ut. Jeg vet at paprika er en viktig ingrediens i bacalao, men siden jeg er allergisk har jeg kuttet det ut. Jeg tar det likevel med i oppskriften. 

Resultatet ble helt nydelig så dette er en rett jeg vil lage flere ganger, garantert.

Ingredienser  4 personer

  • 700 gram fersk torskeloin eller torskefilét
  • 2 dl rapsolje elller soyaolje
  • 1 ss smør
  • 600 gram poteter, skrapet (du kan selvsagt skrelle dem også)
  • 1 stor løk eller 2 mindre
  • 1/2 purre, det grønne
  • 1-2 paprika (som jeg kuttet ut)
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 rød chili uten frø eller mer, hakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser knuste tomater
  • Fiskekraft eller 2-3 buljongterninger – smak deg fram
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 squash
  • 1/2 glass svarte oliven uten sten
  • Salt og pepper
  • Persille til pynt

Fremgangsmåte:

  • Skjær poteter og øvrige grønnsaker i tynne skiver. Jeg brukte utstyret på kjøkkenmaskinen, det går mye raskere og skivene blir like tykke.
  • Varm olje og smør i en jerngryte eller dyp stekepanne ved middels varme
  • Når smøret har smeltet tilsetter du løk, poteter og gulrøtter
  • La dette surre 10-15 minutter til potetene begynner å bli møre
  • Tilsett de øvrige ingrediensene underveis
  • Rør inn tomatpuré, tomatboksene og smuldre buljongterningene over
  • Tilsett oliven og la det koke videre i 20 minutter
  • Smak til med salt og pepper
  • Del fisken i serveringsstykker og salte og pepre godt
  • Legg fiskestykkene oppå sausen og legg på lokk

 Fullsizeoutput 5659

  • La det trekke i 10 minutter og sjekk om fisken er ferdig, dvs at den flaker seg
  • Om den ikke flaker seg legger du på lokk og lar den trekke ytterligere 5 minutter
  • Du kan evt servere godt brød som tilbehør

IMG 0996

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *