Når det er snakk om gryter tenker vel de fleste på en eller annen kjøttgryte, det gjør i alle fall jeg. Men det er jo ingenting i veien for å lage gryteretter med fisk heller og det er til og med mye raskere siden fisken ikke skal koke i timer slik kjøttet helst bør gjøre.
Denne gryten er lettvint og lager i grunnen seg selv. Hvis basen får stå å trekke på ovnen en halvtimes tid er det bare å tilsette torsk, bønner og purre de siste 7-8 minuttene. Du kan evt koke ris eller noe lignende å ha som tilbehør, det drøyer jo maten. Ellers er det fint å servere godt brød ved siden av.
Dette har blitt en favoritt hos oss på Casa Ramberg.
Til 3-4 personer trenger du:
- Rapsolje og 1 ss smør
- 1 løk, hakket
- 3-4 hvitløkfedd, hakket
- 4 gulrøtter i små terninger
- 1/2 squash i små terninger
- 2 klasetomater, fjern innmaten og skjær kjøttet i små terninger
- 1/2 purre, hakket
- 1 pk blandede bønner (skyll dem før bruk)
- 1/2 sitron (saften)
- 1 boks tomater
- 1-2 ss tomatpuré
- 1 dl grønnsakskraft
- 1/2 glass pillede reker (legges over ved servering og kan utelates)
- Ca 750 gram skinn- og benfri torskefilét i terninger
- Salt og pepper
- Div urter, f.eks gressløk, persille, dill, basilikum
- Smak til om det trengs mer av krydder el.l.
Fremgangsmåte:
- Ha smør og olje i gryten, la det smelte uten å bli brunt
- Ha løk og hvitløk i gryten og surr til det er mykt
- Tilsett resten av grønnsakene og surr videre noen minutter
- Tilsett kraft, tomatboksen og de ferske tomatene
- Krydre med salt og pepper og halvparten av urtene
- La dette småkoke i ca 15-20 minutter
- Skjær fisken i terninger
- Skyll bønnene i et dørslag
- Ha bønner og fisk i gryten og bland forsiktig
- La det trekke til fisken er ferdig ca 7-8 minutter
- Tilsett resten av urtene og smak til om det trengs mer krydder
- Dryss reker over ved servering (kan utelates)
- Om du vil kan du servere ris og/ eller godt brød ved siden av
Bon Apetit 🙂