Deilig og lettvint torskegryte

Fullsizeoutput 5592

Når det er snakk om gryter tenker vel de fleste på en eller annen kjøttgryte, det gjør i alle fall jeg. Men det er jo ingenting i veien for å lage gryteretter med fisk heller og det er til og med mye raskere siden fisken ikke skal koke i timer slik kjøttet helst bør gjøre.

Denne gryten er lettvint og lager i grunnen seg selv. Hvis basen får stå å trekke på ovnen en halvtimes tid er det bare å tilsette torsk, bønner og purre de siste 7-8 minuttene. Du kan evt koke ris eller noe lignende å ha som tilbehør, det drøyer jo maten. Ellers er det fint å servere godt brød ved siden av. 

Dette har blitt en favoritt hos oss på Casa Ramberg.

Til 3-4 personer trenger du:

  • Rapsolje og 1 ss smør
  • 1 løk, hakket
  • 3-4 hvitløkfedd, hakket
  • 4 gulrøtter i små terninger
  • 1/2 squash i små terninger
  • 2 klasetomater, fjern innmaten og skjær kjøttet i små terninger
  • 1/2 purre, hakket
  • 1 pk blandede bønner (skyll dem før bruk)
  • 1/2 sitron (saften)
  • 1 boks tomater
  • 1-2 ss tomatpuré
  • 1 dl grønnsakskraft 
  • 1/2 glass pillede reker (legges over ved servering og kan utelates)
  • Ca 750 gram skinn- og benfri torskefilét i terninger
  • Salt og pepper
  • Div urter, f.eks gressløk, persille, dill, basilikum
  • Smak til om det trengs mer av krydder el.l.

Fremgangsmåte:

  • Ha smør og olje i gryten, la det smelte uten å bli brunt
  • Ha løk og hvitløk i gryten og surr til det er mykt
  • Tilsett resten av grønnsakene og surr videre noen minutter
  • Tilsett kraft,  tomatboksen og de ferske tomatene
  • Krydre med salt og pepper og halvparten av urtene
  • La dette småkoke i ca 15-20 minutter
  • Skjær fisken i terninger
  • Skyll bønnene i et dørslag
  • Ha bønner og fisk i gryten og bland forsiktig
  • La det trekke til fisken er ferdig ca 7-8 minutter
  • Tilsett resten av urtene og smak til om det trengs mer krydder
  • Dryss reker over ved servering (kan utelates)
  • Om du vil kan du servere ris og/ eller godt brød ved siden av

Bon Apetit 🙂

EwRZvhMfQ+i7zuHulVyMnA 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *