Kyllingkjøttboller i rømmesaus med salat

IMG 7310

Dette er en enkel og god hverdagsrett som kan varieres på mange måter. Du kan lage dine egne kjøttboller eller bruke ferdigkjøpte, og velge det tilbehøret du har lyst på der og da eller bruke rester fra kjøleskapet. 

Du kan servere dem med kokte poteter i fløtesaus, med ris eller pasta. Jeg synes det uansett blir godt.

I denne oppskriften har jeg laget en enkel rømmesaus med sennep og honning og laget en mos av blomkål og sellerirot. Som tilbehør har jeg laget en enkel grønn salat. Det smakte virkelig nydelig 🙂

Oppskriften på kyllingkjøttboller har jeg funnet hos Enestaaende Mat og jeg pleier å lage en stor porsjon så jeg kan fryse dem ned. De er nemlig veldig fine å bruke til pizzatopping og lignende. Men om du ønsker dem større så lager du dem selvsagt større 🙂

Ingredienser ca 40 boller:

  • 800 gram ren kyllingkjøttdeig eller mer (dette er 2 pakker)
  • 1 hvitløk
  • 1 pakke pinjekjerner, ristet
  • 1 dl parmesanost
  • 2-3 never med bladpersille, finhakket
  • 2 egg
  • Salt og pepper
  • 1 knivsodd cayennepepper
  • noen stilker hakket rosmarin
  • Evt annet krydder etter ønske

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Ha pinjekjerner, parmesanost og urter i en foodprosessor
  • Kjør til alt er finhakket
  • Ha krydderblandingen sammen med kyllingkjøttdeigen
  • Tilsett eggene og bland godt sammen
  • Prøvestek en bolle i pannen for å se om du er fornøyd
  • Form små boller med teskje og legg på et stekebrett
IMG 8799
 
  • Stek bollene ca 20 minutter til de får farge
  • Avkjøl dem
  • Legg i poser og oppbevares i fryseren til senere bruk
  • Du kan selvfølgelig spise noen med det samme også 🙂
 

Rømmesaus:

 
Jeg bruker som regel Rørosrømme, rett og slett fordi jeg liker den så godt. Men du kan selvsagt bruke både «vanlig» rømme og Crème Fraîche, men ikke lettutgaven.
 
  • 1 boks rørosrømme
  • 2 ts dijonsennep med honning, men smak til
  • Visp dette godt sammen
  • La det småkoke til det tykner
  • Smak til med salt og pepper
  • Ha bollene i sausen og dryss over grovhakket bladpersille og gjerne litt revet sitronskall

Blomkålmos med sellerirot:

  • Vask og rens 1 blomkålhode og 1 sellerirot og del dem i terninger (Ha gjerne i 2 poteter for at mosen skal bli litt fastere)
  • Ha grønnsakene i en kjele med vann og kok opp
  • La det koke til det er mykt, ca 20 minutter
  • Mos grønnsakene med en gaffel eller bruk en stavmikser
  • Tilsett 1 ss smør og smak til med salt og pepper.

Serveres for eksempel med en grønn salat og tomater

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *