Alle har vel opplevd at bananene på fruktfatet blir liggende for lenge og blir brune i skallet. Det ser jo ikke så delikat ut, men det betyr ikke at bananene er ubrukelige. De smaker utmerket i smooties, i pannekaker og sist, men ikke minst i kaker. Denne kaken laget jeg da vi var på fjellet i helgen og det lå 5 slitne bananer på fatet.
Dette er en enkel kake som er rask å lage og som smaker utrolig godt og saftig. Hvis det skulle bli noen rester er det bare å pakke den inn i aluminiumsfolie og oppbevare den i kjøleskapet, smaker deilig da også. I tillegg egner den seg godt til frysing. Dette er en kake jeg skal lage flere ganger, garantert!
Ingredienser:
- 3-4 godt modne bananer + 1 til pynt
- 100 gram mykt usaltet smør
- 150 gram sukker
- 2 egg
- 1/2 – 1 sjokoladeplate (jeg fant en plate melkesjokolade, men du kan bruke det du har)
- 225 gram hvetemel (bruk gjerne havremel i stedet)
- 2 ts bakepulver
- 1/2 dl melk (du kan bruke soyamelk, mandelmelk eller hva du vil)
Fremgangsmåte:
- Smør en brødform godt eller kle den med bakepapir
- Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme
- Del bananene, sjokoladen og smøret i mindre biter (husk å holde av 1 banan)
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle og kjør blandingen med en håndmixer til du har en ganske jevn røre
- Hell røren over i formen (du kan bruke 2 små former i stedet for en stor)
- Del bananen du har gjemt i skiver og legg på toppen av kaken
- Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time
- Prøv med en pinne om den er ferdig (stikk pinnen inn i midten av kaken og sjekk om det er deigrester på den)
- Avkjøl kaken i formen
Spis kaken som den er eller sammen med for eksempel is. Jeg synes den smaker helt utmerket uten noe tilbehør.