Denne forretten serverte jeg påskeaften, og den falt virkelig i smak. Jeg vil imidlertid anbefale at du investerer i den beste røkelaksen du får tak i. Jeg kjøpte fra Troll (Engelsviken) som jeg synes er en av de beste man kan få tak i.
Det er en enkel forrett og det er raskt å lage den, men den trenger tid i kjøleskapet for å stivne, gjerne natten over.
Denne porsjonen holder til 4 personer
INGREDIENSER:
- 2 blad gelantin
- 2 dl kremfløte
- 1/2 purre, finhakket
- 1 dl gressløk , finhakket
- 1 dl dill, finhakket
- 1 pk røkelaks, hakket, 200 gram (hold av litt til pynt)
- 1 ts salt
- 1/2 ts grovmalt pepper
- 2 dl rømme (ikke lettrømme)
- Røkelaks, dill og gressløk til pynt
FREMGANGSMÅTE:
- Legg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter
- Lunk fløten i en kjele, men den må ikke koke
- Ta kjelen av platen og rør inn den bløte gelatinen (klem ut vannet før du har gelatinen i fløten)
- Tilsett rømmen og krydre med salt og pepper
- Finhakk røkelaks og urter og ha dette i fløte/ rømmeblandingen
- Hell blandingen i 4 glass eller skåler som rommer 10 – 12 cl
- Sett dette i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten
Pynt som du ønsker, men synes det ble fint med røkelaks og dill.
Serverte dette med baguetter