Resteform med skinke, poteter og crème fraîche

Fullsizeoutput 5269

Jeg synes det er viktig å ta vare på rester og prøver å finne nye måter å servere dem på. Etter julen har det havnet en del mat i fryseren som ikke ble spist opp, deriblant en lettsaltet  juleskinke som vi aldri fikk tid til å smake på en gang.

Jeg hadde ikke lyst til å servere den på samme måte som jeg pleier å gjøre i julen, dvs gratinere den med sennep og brødrasp i ovnen, så jeg måtte finne på noe annet. Derfor ble det en skinkeform som virkelig ble en suksess. Denne retten er enkel å lage og er supergod.

Ingredienser:

  • 1/2 kokt lettsaltet skinke, ca 500 gram
  • 8 mandelpoteter
  • 1 rødløk
  • 3 hvitløkfedd
  • 1 boks crème fraîche
  • 6-7 cherrytomater
  • Revet ost
  • salt og pepper
  • litt oreganokrydder

Fremgangsmåte:

  • Jeg kokte mandelpotetene til de var nesten ferdigkokt, slo av vannet og dampet dem tørre og skar dem i skiver.
  • Deretter skar jeg skinken i terninger (jeg hadde frosset ned skinken i to deler).
  • Deretter tok jeg rødløk og hvitløkfedd som jeg hakket og surret i pannen til det ble mykt.
  • 1 boks crème fraîche gikk i pannen og ble blandet med løken.
  • Til slutt tilsatte jeg skinketerningene og smakte til med salt og pepper
  • Deretter smurte jeg en ildfast form og la et lag med potetskiver i bunnen, deretter et lag med skinkeblandingen, et lag med revet ost. Så gjentok jeg dette og avsluttet det hele med et lag cherrytomater delt i to og revet ost. Drysset litt oregano på toppen.
  • Satte formen i ovnen og lot den bake i ca 25 minutter
  • Jeg serverte retten med en enkel grønn salat.

Mums, dette var knallgodt! Heldigvis har jeg den andre halvdelen av skinken i fryseren fortsatt så jeg kan lage en ny skinkeform, men da tror jeg at jeg skal skifte ut potetene med selleritot eller blomkål, kanskje begge deler.

Fullsizeoutput 526a

2 Comments on “Resteform med skinke, poteter og crème fraîche”

  1. Hei. Jeg har laget resteform med poteter og skinke i dag, fulgte oppskriften og fremgangsmåten din, men hadde litt chili i. Den smakte utrolig godt, og vil bli en gjenganger hos oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *