Resteform med skinke, poteter og crème fraîche

Fullsizeoutput 5269

Jeg synes det er viktig å ta vare på rester og prøver å finne nye måter å servere dem på. Etter julen har det havnet en del mat i fryseren som ikke ble spist opp, deriblant en lettsaltet  juleskinke som vi aldri fikk tid til å smake på en gang.

Jeg hadde ikke lyst til å servere den på samme måte som jeg pleier å gjøre i julen, dvs gratinere den med sennep og brødrasp i ovnen, så jeg måtte finne på noe annet. Derfor ble det en skinkeform som virkelig ble en suksess. Denne retten er enkel å lage og er supergod.

Ingredienser:

 • 1/2 kokt lettsaltet skinke, ca 500 gram
 • 8 mandelpoteter
 • 1 rødløk
 • 3 hvitløkfedd
 • 1 boks crème fraîche
 • 6-7 cherrytomater
 • Revet ost
 • salt og pepper
 • litt oreganokrydder

Fremgangsmåte:

 • Jeg kokte mandelpotetene til de var nesten ferdigkokt, slo av vannet og dampet dem tørre og skar dem i skiver.
 • Deretter skar jeg skinken i terninger (jeg hadde frosset ned skinken i to deler).
 • Deretter tok jeg rødløk og hvitløkfedd som jeg hakket og surret i pannen til det ble mykt.
 • 1 boks crème fraîche gikk i pannen og ble blandet med løken.
 • Til slutt tilsatte jeg skinketerningene og smakte til med salt og pepper
 • Deretter smurte jeg en ildfast form og la et lag med potetskiver i bunnen, deretter et lag med skinkeblandingen, et lag med revet ost. Så gjentok jeg dette og avsluttet det hele med et lag cherrytomater delt i to og revet ost. Drysset litt oregano på toppen.
 • Satte formen i ovnen og lot den bake i ca 25 minutter
 • Jeg serverte retten med en enkel grønn salat.

Mums, dette var knallgodt! Heldigvis har jeg den andre halvdelen av skinken i fryseren fortsatt så jeg kan lage en ny skinkeform, men da tror jeg at jeg skal skifte ut potetene med selleritot eller blomkål, kanskje begge deler.

Fullsizeoutput 526a

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Resteform med skinke, poteter og crème fraîche”

 1. Hei. Jeg har laget resteform med poteter og skinke i dag, fulgte oppskriften og fremgangsmåten din, men hadde litt chili i. Den smakte utrolig godt, og vil bli en gjenganger hos oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *