Tomatsuppe med pasta og kyllingfilét

 Fullsizeoutput 5249  

De siste dagene har jeg vært skikkelig matlei, akkurat som jeg pleier å være etter jul. Så da smaker det så deilig med lett mat som kan lages i en fei og som smaker alt annet enn ribbe og pinnekjøtt.

I går ble det suppe, en kjempegod tomatsuppe. Jeg har 8 ulike oppskrifter på tomatsuppe på bloggen så jeg kunne selvsagt brukt en av dem, men så hadde jeg en del ingredienser i kjøleskapet jeg ville benytte – så da ble det en suppe som i alle fall er litt annerledes enn de andre.

Hvis du ikke har ferdigstekte kyllingfileter må du selvsagt steke dem først, evt skjære rå filéter i terninger og tilsette rett i suppen. Det er da viktig at de blir helt gjennomkokt

Ingredienser:

  • 1 ss smør
  • Rapsolje
  • 2 rødløk, hakket
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 liten squash eller 1/2 stor, i terninger
  • 2 bokser knuste italienske tomater
  • 6-7 dl kyllingfond (utblandet) eller buljongterning + 6 dl vann
  • 4 dl pastaskruer eller annen type pasta
  • 2 stekte kyllingfileter (hvis de er store holder det med en) i terninger
  • salt og pepper
  • rosmarin
  • 1 neve hakket basilikum

Fremgangsmåte:

  • Smelt smør og olje i gryten ved middels varme
  • Tilsett løk og hvitløk og la det surre til det er mykt
  • Tilsett squash og la den surre med noen minutter
  • Tilsett tomatboksene og kyllingfond (buljong)
  • Her må du se om suppen bør ha mer væske, tilsett i såfall mer vann/ buljong
  • Smak til med salt, pepper og rosmarin
  • La dette småkoke 10-15 minutter
  • Kok pastaskruene etter anvisning på pakken i en annen kjele, slå av vannet og la de dampe tørre
  • Tilsett kyllingen og pastaen i suppen
  • Vurdér om det trengs mer væske (selv liker jeg at suppen er litt tykk)
  • La dette trekke ca 5-6 minutter til kyllingen og pastaen er gjennomvarme
  • Tilsett hakket basilikum, men spar litt som du kan drysse over ved servering

Servering:

  • Jeg satte fram en liten bolle med mozarellaost så man kunne drysse på suppen hvis man ville
  • Ellers ringlet jeg basilikumolje over
  • Ved siden av serverte jeg hjemmebakte rundstykker, men du kan selvsagt servere det du har lyst på
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *