De siste dagene har jeg vært skikkelig matlei, akkurat som jeg pleier å være etter jul. Så da smaker det så deilig med lett mat som kan lages i en fei og som smaker alt annet enn ribbe og pinnekjøtt.
I går ble det suppe, en kjempegod tomatsuppe. Jeg har 8 ulike oppskrifter på tomatsuppe på bloggen så jeg kunne selvsagt brukt en av dem, men så hadde jeg en del ingredienser i kjøleskapet jeg ville benytte – så da ble det en suppe som i alle fall er litt annerledes enn de andre.
Hvis du ikke har ferdigstekte kyllingfileter må du selvsagt steke dem først, evt skjære rå filéter i terninger og tilsette rett i suppen. Det er da viktig at de blir helt gjennomkokt
Ingredienser:
- 1 ss smør
- Rapsolje
- 2 rødløk, hakket
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1 liten squash eller 1/2 stor, i terninger
- 2 bokser knuste italienske tomater
- 6-7 dl kyllingfond (utblandet) eller buljongterning + 6 dl vann
- 4 dl pastaskruer eller annen type pasta
- 2 stekte kyllingfileter (hvis de er store holder det med en) i terninger
- salt og pepper
- rosmarin
- 1 neve hakket basilikum
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og olje i gryten ved middels varme
- Tilsett løk og hvitløk og la det surre til det er mykt
- Tilsett squash og la den surre med noen minutter
- Tilsett tomatboksene og kyllingfond (buljong)
- Her må du se om suppen bør ha mer væske, tilsett i såfall mer vann/ buljong
- Smak til med salt, pepper og rosmarin
- La dette småkoke 10-15 minutter
- Kok pastaskruene etter anvisning på pakken i en annen kjele, slå av vannet og la de dampe tørre
- Tilsett kyllingen og pastaen i suppen
- Vurdér om det trengs mer væske (selv liker jeg at suppen er litt tykk)
- La dette trekke ca 5-6 minutter til kyllingen og pastaen er gjennomvarme
- Tilsett hakket basilikum, men spar litt som du kan drysse over ved servering
Servering:
- Jeg satte fram en liten bolle med mozarellaost så man kunne drysse på suppen hvis man ville
- Ellers ringlet jeg basilikumolje over
- Ved siden av serverte jeg hjemmebakte rundstykker, men du kan selvsagt servere det du har lyst på