Gulrotbrød med gresskarkjerner

gulrotbrød2

Bakgrunnen for at det ble akkurat dette brødet er at jeg har kjøpt brød med samme navn hos Jacobs på Holtet og synes det var helt nydelig. Jeg lette på Nettet etter oppskrift, og fant en på Mat for Mons som jeg stort sett har fulgt.

Ingredienser:

50g gjær eller en pose tørrgjær
1 kg mel (minst 500g siktet hvetemel og  500g sammalt grovt)
2-3 revne gulrøtter (avhengig av størrelse)
3-4 never gresskarkjerner (alt etter smak og never)
2 ts salt
1 ts sukker
6 dl lunkent vann
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

Rasp gulerøttene fint på kjøkkenmaskin eller for hånd

Løs opp gjæren i lunkent vann

Ta deretter alle ingrediensene opp i en bakebolle

Elt grundig, jeg eltet det 10 minutter i kjøkkenmaskin

La det heve ca 1 time

Elt deretter deigen grundig en gang til (nå eltet jeg for hånd)

Lag to “pølser” som fordeles i hver sin form

Etterhev i ca 45 minutter

Skjær noen snitt på toppen og pensle med vann

gulrotbrød3

Stek brødene ca 45 minutter midt i ovnen på 200-225 grader.

Brødene ble fine, de. Og jeg var ganske stolt siden jeg var fullstendig uten trening. Jeg kunne ikke vente med å skjære det opp så derfor ble skivene på bildet litt rufsete, men når brødet ble helt avkjølt ble de fine.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *