Bakgrunnen for at det ble akkurat dette brødet er at jeg har kjøpt brød med samme navn hos Jacobs på Holtet og synes det var helt nydelig. Jeg lette på Nettet etter oppskrift, og fant en på Mat for Mons som jeg stort sett har fulgt.
Ingredienser:
50g gjær eller en pose tørrgjær
1 kg mel (minst 500g siktet hvetemel og 500g sammalt grovt)
2-3 revne gulrøtter (avhengig av størrelse)
3-4 never gresskarkjerner (alt etter smak og never)
2 ts salt
1 ts sukker
6 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
Rasp gulerøttene fint på kjøkkenmaskin eller for hånd
Løs opp gjæren i lunkent vann
Ta deretter alle ingrediensene opp i en bakebolle
Elt grundig, jeg eltet det 10 minutter i kjøkkenmaskin
La det heve ca 1 time
Elt deretter deigen grundig en gang til (nå eltet jeg for hånd)
Lag to “pølser” som fordeles i hver sin form
Etterhev i ca 45 minutter
Skjær noen snitt på toppen og pensle med vann
Stek brødene ca 45 minutter midt i ovnen på 200-225 grader.
Brødene ble fine, de. Og jeg var ganske stolt siden jeg var fullstendig uten trening. Jeg kunne ikke vente med å skjære det opp så derfor ble skivene på bildet litt rufsete, men når brødet ble helt avkjølt ble de fine.