Norges beste hotellfrokost på Rica Nidelven

Når vi er i Trondheim bor vi på Rica Nidelven Hotel. Dette gjør vi fordi hotellet ligger nydelig til ved Nidelven og er delvis bygd på påler ut i vannet. En annen grunn er svært bra service og altså at de har landets beste hotellfrokost. Denne anerkjennelsen har de oppnådd hvert år siden 2005.

rica1

Jeg vet egentlig ikke hva som IKKE er på frokostbordet. Man får selvsagt alt mulig av egg, blant annet nylagde posjerte. Omelettkokken lager omeletter med alt tenkelig og utenkelig fyll. I dag spiste for eksempel mannen min omelett med trøfler.

frokost3

Alt mulig av frukt og grønnsaker er på plass og smooties kan man få med  forskjellige smaker.

frokost1

frokost2

En av grunnene til at de har oppnådd prisen som Norges beste hotellfrokost er blant annet at de bruker lokale leverandører og kortreist mat. Det står skilt foran de ulike rettene med for eksempel “Gårdssmør fra……”, “Hjortepølser fra…….”, “ Røkelaks fra ………” osv. Og det er selvsagt egen røkelakskokk som skjærer opp laksen så man slipper å ta laks som har ligget oppskåret på fat en stund. Og han lager også verdens beste eggerøre til. Slike ting har jeg sansen for.

frokost9

10-12 forskjellige brødsorter finnes og minst like mange ulike frokostblandinger. Og i går oppdaget jeg faktisk en flaske tran på bordet også.

frokost6

Bare et annet sted i verden har jeg fått en flottere hotellfrokost og det var i Mombasa i Kenya. Den var så flott at det er umulig å beskrive den.

Hvis noen av dere skal en tur til Trondheim vil jeg absolutt anbefale Rica Nidelven!

frokost5

frokost8

frokost10

Utsikten fra rommet vårt er det absolutt ingen grunn til å klage på!

utsikt3

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *