Hva skal man spise før jul?

For tiden er jeg virkelig helt ekstremt matlei av alt som kan minne bare litt om jul, eller egentlig er jeg vel lei det meste av mat. Som regel klarer jeg å finne på middagsretter uten altfor store problemer, men både forrige uke og denne uken er det håpløst. Og verst av alt – det er bare en uke til jul og da skal jeg ha fått lyst på mat igjen.

I dag har jeg i alle fall kommet fram til at jeg lager Pasta alla Puttanesca, ikke for at jeg har så veldig lyst på det, men det er veldig kjapt å lage og så er det vegetarisk.

Men det er fortsatt flere dager igjen til jul, uken har jo såvidt startet. Så jeg blar meg bakover i bloggen min uten å finne noe som frister før jeg kommer til 21. mars 2017 – Hverdagssuppe med kjøttdeig og masse grønnsaker inspirert av God morgen, Norge. I denne retten er det også lite som minner om jul, det er masse grønnsaker og en stor porsjon slik at jeg kan bruke den i 2 dager.

Så er vi framme ved onsdagen, da er det bare å lete videre. 21. september 2016 fant jeg Laksewrap, den er både enkel og har ingen smak av jul, det får bli middagen på onsdag.

Torsdagen får det bli rester av suppen jeg skal lage på tirsdag.

Fredag skal Jørn på lutefisklag nr 4, så jeg er hjemme alene. Da tror jeg at jeg går til Moss sushi og kjøper med litt hjem. Slipper å lage noe som helst selv.

Lørdagen tar jeg rett og slett kalvefilét som jeg har i fryseren.

Og søndagen reiser vi til Kvitfjell hvor min svenske svigersønn skal lage svenskinspirert julemat. Da har jeg muligens fått tilbake lysten på mat. For på mandag braker det løs på kvelden med norsk julemat og tirsdag tradisjonell julemiddag med ribbe og tilbehør.

Jaja, man overlever vel.

Ha en fin førjulstid.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *