Årets juledessert

Fullsizeoutput 51ef

Da jeg var liten var det alltid riskrem til dessert på juleaften. Greit nok det, men jeg var ikke spesielt glad i riskrem, og da jeg fikk min egen familie serverte jeg som regel andre desserter. Det ble ikke noen tradisjon av noen av dem, vi laget det vi hadde lyst på. Men de siste årene har nok multer spilt en hovedrolle når det gjelder dessert på juleaften. I år blir det ikke multekrem, men det jeg har sett bli kalt for tilslørte multepiker. Jeg har laget min egen versjon av denne desserten, men du finner andre utgaver på nettet. Jeg har selvsagt prøvelaget den en gang og var svært fornøyd med resultatet som altså blir årets juledessert i familien Ramberg.

Tilslørte multepiker

 • 450 gram multer, tinte
 • 3 dl kremfløte
 • 2 ss sukker
 • 2-3 ts akevitt, helst Lysholm Linje Christmas Edition
 • 1 vaniljestang, frøene eller 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte:

 • Tin multene og legg de over i en bolle
 • Hell over akevitt og sukker
 • La det «godgjøre» seg 20-30 minutter
 • Visp imens kremen tilsatt frøene fra vaniljestangen eller vaniljeekstrakt

Krønsj

 • 2 ss usaltet smør
 • 30 gram hakkede valnøtter
 • 30 gram hakkede mandler (trenger ikke skålde dem)
 • 3-4 Bixit kjeks, hakket
 • 2 ss havregryn
 • 1-2 ss brunt sukker (kan også bruke vanlig)
 • Malt kanel hvis du ønsker det

Fremgangsmåte:

 • Hakk og bland alle ingrediensene (det er helt greit om du utelater noen av dem)
 • Smelt smøret i pannen på middels varme
 • Tilsett krønsjen og brun på middels varme ca 4-5 minutter under stadig omrøring (ellers kan det brenne seg slik mine gjorde 🙁
 • Avkjøles

Montering:

 • Finn fram 4 glass eller lignende
 • Ha litt krem i bunnen
 • Tilsett krønsj og deretter bær
 • Gjenta dette til du har den mengden du ønsker i glasset
 • Serveres umiddelbart

Fullsizeoutput 51ed

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *