Pasta alla Puttanesca

Fullsizeoutput 439e

Denne pastaretten stammer egentlig fra Sør-Italia og er en tradisjonsrett på lik linje med pasta carbonara, pasta bolognese og pasta vongole. Puttanesca skal egentlig inneholde ansjos, men siden det er noe av det verste jeg vet så droppet jeg det, den er derfor vegetarisk.

Den er veldig rask å lage og du har den klar på 20 minutter hvis du ønsker. Retten virker kanskje litt ordinær, men den er helt utrolig god, noe som skyldes kapers og oliven som tilsettes til slutt.

Jeg har benyttet fullkornspasta, noe jeg stort sett alltid gjør.

 

Ingredienser:

  • 1 rødløk, finhakket
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 1/2 squash i små terninger
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • Olivenolje
  • 1/2 ts sukker
  • 20 svarte oliven delt i to
  • 4-5 ts kapers
  • 1/2 sitron, saft og skall
  • salt og pepper
  • Urter, feks rosmarin eller basilikum
  • Fullkornpasta

 

Fremgangsmåte:

  • Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt og mykt
  • Tilsett squash og gulrøtter og la det surre med noen minutter
  • Tilsett tomatene og sukker
  • La dette koke 10-15 minutter
  • Mot slutten av koketiden tilsetter du oliven, kapers og sitron
  • Smak til med salt og pepper og evt krydderureter
  • Kok pasta etter anvisning på pakken

 

Servering:

  • Legg pasta på tallerkenen og ha tomatsausen over
  • Pynt med noen krydderurter og evt parmesan
  • Focaccia smake nydelig ved siden av

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *