Laks med kremede grønnsaker og ris

 Fullsizeoutput 50ea

Det begynner å bli mange lakseoppskrifter på bloggen etterhvert, men denne er absolutt en av favorittene. Den er heller ikke komplisert eller tar lang tid, så den vil jeg absolutt anbefale hvis du liker fisk. Og her har du hele middagen på ett fat.

Er det noen rundt bordet som ikke spiser fisk er det jo bare å forsyne seg av det andre og la fisken ligge. Enkelt og greit!

Jeg fikk inspirasjon til denne retten hos Fru Timian, men har laget min egen versjon.

Ingredienser

  • Ris, bruk gjerne porsjonsposer
  • 8-10 sjampinjonger i små terninger 
  • 1/2 purre i ringer
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1/2 squash i små terninger
  • 1/2 oval rød paprika i små terninger
  • 1 boks matfløte
  • 1 liten pk spinat 100 gram
  • Salat
  • Laksefilet, 500 gram
  • salt og pepper
  • 2 gulbeter i terninger (kan utelates)

Fremgangsmåte:

  • Kok risen etter anvisning på pakken og sett den til side
  • Ha olje og litt smør i pannen og varm opp
  • Del sjampinjongen i små terninger og ha i pannen
  • La dette surre noen minutter
  • Del opp purre, løk og hvitløk og ha i pannen
  • La det surre sammen til løken er myk
  • Tilsett squash og paprika og ta over i pannen og la det surre med
  • Når dette har blitt mykt tilsetter du spinaten og lar den surre med til den faller sammen
  • Tilsett risen og bland den godt sammen med grønnsakene
  • Når det er godt blandet tilsetter du 1 liten boks matfløte
  • Bland sammen og ha over i et ildfast fat
  • Sett i stekeovnen for å holde varmt, temperatur på ca 100 grader
  • Ha olje og litt smør i pannen og varm opp ved middels varme
  • Del laksen i mindre biter (se bildet)
  • Salte og pepre
  • Ha over i pannen og stek ved middels varme ca 4-5 minutter
  • Snu laksebitene og stek et par minutter på den andre siden (laksen må ikke være gjennomstekt, da blir den tørr)
  • Bre litt salat utover et serveringsfat
  • Ta grønnsak/ risblandingen ut av ovnen og ha det på fatet
  • Legg laksebitene over
  • Om du ønsker kan du servere ovnsbakte gulbeter ved siden av

Ovnsbakte gulbeter:

  • Skrell 2-3 gulbeter og del dem i terninger
  • Ha olje i et lite ildfast fat
  • Skrell og grovhakk 4 hvitløkfedd
  • Dryss dette over gulbetene
  • Dryss over salt og pepper
  • Sett dette i ovnen på 170 grader
  • La det bake i ca 20 minutter
  • Serveres ved siden av laksen eller legg det på fatet

Fullsizeoutput 50eb

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Laks med kremede grønnsaker og ris”

Leave a Reply to Camilla Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *